Elevii călărăşeni pot participa la competiţia naţională de film „Shakespeare through My Eyes”

Elevii călărăşeni se pot înscrie la competiţia naţională de film „Shakespeare through My Eyes”. Acest concurs este adresat amatorilor şi are ca obiectiv promovarea operei lui William Shakespeare în rândul tinerilor. Competiţia este organizată de British Council Iaşi şi face parte din programul global „Shakespeare Lives”, ce însumează evenimente şi activităţi care celebrează creaţia celui mai cunoscut  dramaturg din lume, la împlinirea a 400 de ani de la moartea sa.         

Participanții vor realiza un film cu durata maximă de cinci minute, pornind de la o piesă a lui William Shakespeare. Concursul  se desfășoară pe două categorii de vârstă: 15-17 ani, repectiv 18-25 de ani.

Vor intra ȋn concurs toate filmele trimise care respectă tema propusă de organizator şi care îndeplinesc următoarele condiţii : sunt creaţii personale ale celor care le-au trimis; sunt filmate pe suport digital (cameră digitală, telefon, tabletă); au o durată de maxim cinci minute; nu sunt purtătoare de drepturi de autor (în privinţa imaginii) care să împiedice difuzarea lor; sunt trimise împreună cu formularele de înscriere și formularele de consimțământ din partea persoanelor filmate (sau a părinților acestora, în cazul minorilor); filmele freestyle, care nu respectă  tema dată ,nu vor fi luate în considerare.

Înainte de a fi adăugate în playlist, filmele vor fi vizionate de organizatorul concursului. Nu vor intra in competiție materialele care conţin mesaje rasiste şi xenofobe, propagandă religioasă sau imagini cu caracter pornografic sau explicit jignitor pentru anumite categorii de persoane.

Concursul se va desfăşura în perioada  17 octombrie- 14 decembrie 2016. Formularele de înscriere electronică ce conţin link-ul către filmul postat pe www.youtube.com se trimit pe adresa bc.iasi@britishcouncil.ro Opens in a new tab or window..

Ȋn perioada 15 decembrie 2016 – 20 ianuarie 2017, filmele care respectă termenii și condițiile concursului vor fi adăugate într-un playlist dedicat pe canalul de YouTube British Council România. Se va acorda câte un premiu pentru fiecare categorie de vârstă, iar câștigătorii vor fi anunţaţi pe website-ul British Council și pe pagina de Facebook a British Council România, începând cu data de 20 ianuarie 2017.Premiile vor consta în aparate foto digitale, reviste și cărți. Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii pe site-ul www.britishcouncil.ro.