Călărăşenii se pot angaja în Austria, pe posturile de bucătar, chelner şi cameristă

Mai multe pensiuni şi hoteluri de trei, patru sau cinci stele din regiunea Voralberg (Austria) caută, pentru sezonul de iarnă 2016 – 2017, bucătari, chelneri şi cameriste. Oferta de muncă venită prin Serviciul Public de Ocupare austriac (Arbeitsmarktservice  – AMS Osterreich) însumează 80 de locuri de muncă, după cum urmează: ajutor bucătar (15 posturi); bucătar şef (20 de posturi); chelner (15 posturi); cameristă (30 de posturi).

Cerinţele locului de muncă sunt următoarele: calificare în domeniu, experiență de minimum doi ani, muncă independentă și orientată spre servicii, pasiune pentru locul de muncă; cunoştinţe medii de limbă germană, nivel B1-B2 pentru posturile de bucătar şi chelner, şi nivel A2 pentru postul de cameristă.

Salariul de bază variază în funcţie de calificare, între 1.550 şi 1.800 de euro net lunar pentru posturile de bucătar şi chelner şi între 1.300 şi 1.500 de euro net lunar pentru postul de cameristă.

Contractul de muncă poate fi sezonier sau permanent, iar programul de lucru este cu normă întreagă. Cazarea şi masa sunt oferite gratuit de către angajator. Se oferă bilete cu reducere pentru concediu în extrasezon.

Cei interesaţi pot aplica pentru aceste meserii transmiţând C.V.-ul model Europass cu fotografie, completat la calculator în limba germană, la adresa de e-mail: dietmar.mueller@ams.at şi doar pentru monitorizare (fără feedback) la simona.poting@tm.anofm.ro. Dietmar Müller este consilierul Eures din regiunea Voralberg, Austria.  Persoanele preselectate în urma transmiterii aplicaţiei vor fi contactate telefonic în vederea susţinerii interviului de angajare. Termenul limită pentru aplicare este 15 noiembrie 2016.