O sută de profesori din judeţ s-au înscris la concursul de directori. O parte din şcoli nu au candidaţi

Etapa de înscriere a cadrelor didactice pentru concursul de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar s-a finalizat. Aceasta s-a desfăşurat în perioada 13 septembrie – 2 octombrie, timp în care candidaţii au putut depune online documentaţia necesară pentru a participa.  

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, prof. dr. Constantin Tudor, ne-a declarat că în judeţul nostru sunt 118 înregistrări, în aplicaţia online pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ). „S-au înscris, pentru 118 posturi, din cele 141 care sunt scoase la concurs, 100 de persoane. Sunt şi profesori care au optat pentru două – trei şcoli, le permite legea. Din cele 118 înscrieri, 22 sunt pentru funcţia de director adjunct, iar 96 pentru cea de director general”, a precizat inspectorul general al ISJ Călăraşi, prof. Constantin Tudor. Astfel, există candidaţi care au optat şi pentru funcţia de director şi pentru cea de director adjunct, dar şi cazuri în care s-a optat pentru funcţie de conducere în mai multe unităţi de învăţământ.

 Există şcoli în care niciun dascăl nu a optat pentru înscriere

Timpul scurt, metodologia greoaie, dar şi problemele din şcoli au dus la un număr restrâns de candidaturi pentru şefia şcolilor călărăşene. Astfel, există instituţii şcolare în judeţul nostru, unde niciun profesor nu şi-a depus dosarul pentru concurs. „Avem scoase la concurs 99 de posturi de directori şi 43 de posturi de directori adjuncţi. Avem şcoli unde nu s-a înscris nimeni, cum ar fi: Independenţa, Vlad Ţepeş, Cuza Vodă, Şoldanu, Mitreni, grădiniţe de la Roseţi, Perişoru. Avem şi două grădiniţe din municipiul Călăraşi, şi anume Nr. 10 şi Nr. 11, în aceeaşi situaţie. Chiar dacă nu s-a înscris nimeni, nu vor rămâne pe funcţia de director cei care sunt acum. Dacă nu s-au prezentat la concurs, nu mai pot rămâne”, a mai menţionat interlocutorul nostru.

 Dosarele vor fi evaluate de o comisie a ISJ Călăraşi

 Până la data de 7 octombrie 2016, dosarele depuse vor fi evaluate de o comisie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, după care lista finală cu candidaţii validaţi va fi publicată pe site-ul instituţiei. Proba scrisă a concursului se va desfăşura pe 12 octombrie şi va consta într-un examen naţional, cu subiecte transmise de la MENCŞ. Conform graficului de concurs, vor urma alte două probe: evaluarea C.V.-ului şi susţinerea de interviuri care vor fi programate între 17 octombrie şi 17 noiembrie. Vă reamintim că în data de 16 decembrie 2016 se vor afişa rezultatele finale şi se vor da deciziile de numire începând cu 1 ianuarie 2017.