O nouă promoţie de absolvenţi de elită ai Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Sâmbăta trecută, în sala de spectacole „Barbu Ştirbei”, promoţia 2016 de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”  a sărbătorit absolvirea liceului. Astfel, absolvenţii unităţii de învăţământ au participat la „Ultimul Clopoţel”.

Cele şapte clase de absolvenţi ale Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei”, aparţinând promoţiei 2016, au sărbătorit „Ultimul Clopoţel” prin rememorarea celor patru ani de liceu, a clipelor frumoase şi a prieteniilor consolidate în acest timp, dar şi momentele de tensiune pe care le-au trăit în perioada testărilor. Ajunşi la final de drum, dar spre un nou început strălucitor, elevii claselor a XII-a au purtat robele specifice absolvirii. În deschiderea festivităţii, două eleve ale colegiului au susţinut un moment artistic, apoi a urmat discursul directoarea liceului, profesoara Eufrosina Amza, în care le-a transmis toate gândurile bune proaspeţilor absolvenţi. „Stimaţi, absolvenţi, bine aţi venit în universul superior specific ultimului clopoţel care este moment de rămas bun, dar şi de promisiuni pentru revederi, un moment care reprezintă dezlipirea de sub aripa protectoare a liceului şi a familiei şi păşire pe porţile vieţii. Aşa cum ritualul în pascal se declanşează un dans al luminilor, tot aşa şi noi, acum, împreună, vom fi parteneri într-un dans care permite propagarea în undă şi în cascadă, a ştiinţei de carte, a culturii, a valorii autentice şi chiar transmiterea prin succes. Acum, deasupra noastră pluteste o profundă atmosferă de recunoştinţă în toate direcţiile. De recunoştinţă faţă de părinţi pentru darul vieţii, pentru toate sacrificiile, pentru că au avut încredere în noi. Mulţumim profesorilor, colegilor mei, care, rând pe rând, au pus câte o cărămidă la definirea noastră. Mulţumim diriginţilor care au ştiut să dirijeze muzica inimilor voastre şi să facă amornia care sunteţi astăzi. Mulţumim absolveniţilor care au permis să pătrundem în lumea lor. Liceul nostru v-a devenit a doua casă şi aceasta reprezintă, totodată, drumul regal spre împlinire şi înţelepciune. Nu uitaţi că acolo unde o poartă se închide, se deschide o fereastră! Mult succes în viitor!”, a declarat directoarea Eufrosina Amza.

De menţionat că patru eleve de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” au terminat studiile liceale cu media 10.

Festivitatea a continuat cu prezentarea filmuleţelor de absolvire ale celor şapte clase, în care elevii au împărtăşit cu cei prezenţi unele dintre cele mai frumoase amintiri adunate în toţi cei patru ani de liceu. Fiecare absolvent a primit diplomă de absolvire. Momentele artistice au fost susţinute de „bobocii” colegiului care au cântat şi au dansat alături de toţi cei prezenţi. Festivitatea s-a încheiat cu fotografierea elevilor şi aruncarea tocilor.