Incendiul de la Complexul Comercial Big a fost provocat

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat timp de aproximativ o oră și 40 de minute pentru stingerea unui incendiu, izbucnit pe strada Dumbravei, la mai multe spații comerciale. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

În data de 8 mai a.c., ora 01:55, trei echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Dumbravei, lângă Bazarul Big Belșugului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe spații comerciale, proprietăți private.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ 60 – 70 de metri pătrați, la două standuri exterioare (barăci) ale unui complex comercial, existând risc de extindere la celelalte spații comerciale ale Complexului și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului timp de circa o oră și 40 de minute. În urma incendiului au ars materiale textile și plastice din două standuri comerciale (barăci exterioare), materiale textile și plastice de la alte trei societăți comerciale și s-au deteriorat ferestrele din aluminiu de la fațada complexului de pe strada Belșugului, precum și mai multe bunuri din interiorul complexului din cauza temperaturii foarte ridicate și a fumului gros degajat de ardere, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 50.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale ale altor societăți comerciale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de circa 400.000 de lei. La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, fără a interveni însă.