Elevii olimpici şi profesorii îndrumători din judeţ, premiaţi pentru performanţă

Cei mai buni elevi și profesori din judeţul Călăraşi au fost premiați, miercuri, 26 octombrie, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi Consiliul Judeţean (CJ). Este vorba despre elevii şi cadrele didactice îndrumătoare care s-au remarcat prin rezultatele deosebite obținute la olimpiadele și concursurile școlare.

 Constantin Tudor: “Avem la dispoziție aproximativ 50.000 de lei pentru a premia excelența școlară atât la elevi, cât și la cadre didactice”

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul sălii de şedinţe a CJ Călăraşi. Pe lângă diplome, atât elevii, cât şi profesorii au fost recompensaţi şi cu bani. “Stimați colegi, dragi elevi, a sosit un moment pe care îl așteptam și noi, organizatorii, și, mai mult ca sigur, îl așteptați și voi cu mai multă pasiune și mai multă motivație decât noi. Este vorba despre recompensarea elevilor și, deopotrivă, a profesorilor, care, în anul școlar precedent 2015 – 2016, sau evidențiat la concursuri și olimpiade școlare organizate la nivelul județului nostru și au confirmat prin rezultate deosebite la nivel național. După cum cunoașteți, Legea nr. 1/2011, prin articolul 112, prevede posibilitatea Consiliului Județean de a finanța concursurile şi olimpiadele organizate la noi în județ. Ca și în anii precedenți, chiar cu mici emoții anul acesta, CJ și-a onorat, în final, această posibilitate și ne-a finanțat printr-o rectificare recentă a bugetului. Suma pe care o aveam inițial era una modică, foarte mică și nu ajungea nici pentru ceea ce aveam de organizat, mai puțin să vă premiem. Așa că avem astăzi la dispoziție o sumă destul de importantă, aproximativ 50.000 de lei, pentru a premia excelența școlară atât la elevi, cât și la cadre didactice. Am fost să îi mulțumesc domnului președinte al CJ și consilierilor care au avut grijă de dumneavoastră. Astăzi vom premia în bani locurile I, II, III, mențiunile la nivel național și, bineînțeles, premiile speciale obținute tot la nivel național de olimpicii județeni”, a spus inspectorul şcolar general al ISJ Călăraşi, Constantin Tudor.

Vasile Iliuţă: “Pentru ce înseamnă mandatul de patru ani al consilierilor județeni și al meu, ca președinte, prioritare vor fi sănătatea și învățământul”

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a declarat: “O să fiu reprezentant la Bruxelles, în Comitetul Regiunilor, și atunci poate aducem banii în echipă de la Bruxelles la învățământul călărășean. Cred că pentru ce înseamnă mandatul de patru ani al consilierilor județeni și al meu ca președinte, prioritare vor fi sănătatea și învățământul. Dacă avem aceste două priorități, putem să sperăm la mai bine. Dacă pentru învățământ venim cu un buget mai mare pentru a mări ceea ce se întâmplă acum, adică premierea pe care ați făcut-o și vă felicit că reușiți să îi aduceți împreună pe cei care sunt merituoși, olimpici și oameni care reprezintă Călărașiul în competițiile naționale. Continuați, noi vom fi împreună în proiectele dumneavoastră, iar dacă vă doriţi alte proiecte, ni le propuneți și noi vom fi prezenți și vom dori ca învățământul să devină ceea ce cu toții ne dorim: copiii noștri să crească frumos, învățați și să intre în competițiile naționale care nu sunt tocmai simple, să reușească. Vă felicit pentru examenul de directori, mă bucur că la Călărași din peste 100 de directori au luat proba scrisă 92. Acest lucru înseamnă că din profesorii pe care azi Călărașiul îi are în învățământ, există și oameni pregătiți pentru a conduce școlile. Avem nevoie de manageri, de viziunea celor care conduc  învățământul din Călărași. Vă mulțumesc mult, sunt partenerul dumneavoastră, domnule inspector general, credeţi-mă că voi face tot ce este posibil cu echipa de consilieri județeni să dăm ca prioritate învățământul la nivel județean”.

În funcţie de rezultatele obţinute, elevii au primit sume cuprinse între 600 şi 1.500 de lei. Cea mai mare sumă de bani, respectiv 1.500 de lei, s-a îndreptat către Alexandra Ioana Tuţă, care a primit menţiune la o olimpiadă internaţională, aceasta fiind, de asemenea, menţionată la trei concursuri. Totodată, eleva Liceului Teoretic “Neagoe Basarab” Olteniţa, Sorana Gabriela Baltag, evidenţiată la două concursuri, a fost recompensată cu suma de 1.200 de lei. Sabina Maria Tabacna, elevă a Colegiului Economic din Călăraşi, câştigătoarea premiului III la Olimpiada Naţională pentru Tehnologii, a fost premiată cu suma de 1.000 de lei. Profesorii au fost răsplătiţi cu sume între 300 şi 800 de lei.