Doi candidaţi absenţi şi alţi 11 respinşi la concursul de directori de şcoli

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi a publicat pe site-ul instituţiei lista cu rezultatele obţinute la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din judeţul nostru.

 Proba scrisă s-a desfăşurat în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi, în data de 12 octombrie 2016. Pentru a participa la acest concurs, s-au înscris 108 profesori pe 118 posturi, însă doi dintre aceştia au fost respinşi din cauză că nu aveau dosarele complete. Inspectorul şcolar adjunct al ISJ Călăraşi, Steluţa Caraion, ne-a declarat că din cei 106 dascăli care au rămas admişi după verificarea dosarelor, doi au absentat, doi s-au retras din motive personale, iar 11 au fost respinşi deoarece nu au obţinut punctajul minim (35 de puncte). Aceeaşi sursă ne-a mai precizat că în acest moment patru cadre didactice dintre cele participante la proba scrisă se află în curs de evaluare, pentru că a lipsit un membru al comisiei, însă fişa examenului va fi evaluată până la proba următoare şi de către celălalt membru al comisiei.

Există 14 unităţi de învăţământ din judeţ, unde nimeni nu şi-a depus dosarul în vederea participării la concurs. Acestea sunt următoarele: Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea, Şcoala Gimnazială „Dragoş Marin” Ştefan cel Mare, Şcoala Gimnazială „George Vâlsan” Independenţa, Şcoala Gimnazială Cuza Vodă, Şcoala Gimnazială Vlad Ţepeş, Şcoala Gimnazială nr. 1 Ulmu, Şcoala Gimnazială nr. 1 Valea Roşie, Şcoala Gimnazială „Constantin Teodorescu” Şoldanu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Modelu, Grădiniţa cu Program Normal „Elisabeta Rosetti” Roseţi, Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Perişoru, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 10 Călăraşi, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 11 Călăraşi şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Brotăcel” Modelu.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct a constat într-un test grilă cu 60 de întrebări, elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar candidaţii au avut la dispoziţie două ore pentru a-l rezolva. Testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor. Probele de interviu și evaluarea Curriculum-ului Vitae se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie, urmând ca în data de 18 noiembrie 2016 să se afişeze rezultatele. În perioada 21 – 23 noiembrie se vor putea depune contestaţiile, iar în intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie se vor soluţiona contestaţiile şi se vor afişa rezultatele finale. Pe 16 decembrie se vor valida, în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, rezultatele finale, după care acestea vor fi transmise către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. În judeţul Călăraşi au fost scoase la concurs 98 de posturi pentru directori şi 41 de posturi pentru directori adjuncţi.