Clienţii eMAG pot ridica coletele din oficiile călărăşene ale Poştei Române

Compania Naţională Poşta Română dezvoltă parteneriatul cu eMAG prin care operatorul naţional de servicii poştale livrează colete către clienţii retailerului online, prin intermediul serviciului PostCollect. Astfel, dacă în prezent numărul oficiilor poştale care furnizează acest serviciu a ajuns la 104, începând cu luna noiembrie, 200 de oficii operaţionale, la nivel naţional, vor sta la dispoziţia celor care vor dori să-şi ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat în proximitatea domiciliului sau a locului de muncă.

Creşterea constantă a volumului de trimiteri prin serviciul PostCollect, în doar un an de la lansarea acestui produs, a dus la extinderea parteneriatului dintre Poşta Română şi eMAG. Dacă, în faza pilot, s-a început livrarea coletelor în doar două oficii poştale (Târgovişte şi Buzău), în etapa a doua, serviciul a devenit funcţional şi în oficiile din Bucureşti. În prezent, sunt operaţionale 104 oficii PostCollect în Bucureşti şi în 31 de judeţe, urmând ca, până la 3 noiembrie, să se extindă serviciul în 200 de oficii amplasate în toate judeţele ţării, printre care şi Călăraşi.

Expediţiile eMAG sunt monitorizate în sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare, până la livrare. Destinatarii sunt avizaţi de către eMAG, printr-un SMS, în momentul în care coletele sunt predate Poştei Române. După sosirea coletului la punctul de livrare, destinatarii sunt anunţaţi, tot prin SMS, că expediţia este disponibilă pentru ridicare la sediul oficiului poştal. Livrarea coletelor se face la sediul oficiilor poştale prin intermediul ghişeelor dedicate şi vizibil semnalizate, clientul având opţiunea deschiderii coletului pentru verificarea conţinutului. Conform contractului încheiat, Poşta Română poate păstra coletele avizate în oficiile poştale timp de şapte zile calendaristice, de la data preluării lor de la eMAG.