Cei 11 bărbaţi bănuiţi de proxenetism au fost reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii din Călăraşi au reţinut 11 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Acestea ar fi exploatat sexual trei tinere, dintre care două minore.

În continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în seara de 20 ianuarie 2016, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de 11 persoane din Călăraşi, bănuite de proxenetism. Reamintim că miercuri dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au efectuat zece percheziţii domiciliare, în comuna Modelu şi pe raza municipiului Călăraşi, şi au pus în executare 11 mandate de aducere.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat diverse sume de bani în lei şi euro. Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2015 –  ianuarie 2016, persoanele suspectate le-ar fi determinat pe trei tinere din Călăraşi, dintre care două minore, şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către acestea, obţinând astfel foloase patrimoniale. Cele 11 persoane bănuite, cu vârste între 26 şi 57 de ani, toate din municipiul Călăraşi, printre care şi două femei, au fost reţinute şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând să fie prezentate Judecătoriei Călăraşi cu propunere de arestare preventiv. Activităţile au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.