Cărţile de la Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” pot fi rezervate online

Călărăşenii pasionaţi de lectură îşi pot rezerva cărţile pe care doresc să le împrumute, online, pe site-ul Bibliotecii Judeţene „Alexandru Odobescu”, www.bjcalarasi.ro. Acest serviciu este oferit prin catalogul virtual, de unde se pot afla titlurile existente în bibliotecă.

 Potrivit managerului interimar al instituţiei culturale, Marinela Enciu, cititorii trebuie să se prezinte la oricare dintre secţii pentru a-şi crea un cont cu username şi parolă. Aceştia se vor putea autentifica în propriul cont, având astfel acces la vizualizarea fondului de carte existent şi la rezervarea titlurilor mult dorite. Aceeaşi sursă ne-a mai precizat că deocamdată călărăşenii nu îşi pot crea cont de acasă, dar într-o lună speră ca această situaţie să se rezolve. „În momentul în care vin la noi, cititorii trebuie să îşi creeze un cont. Noi ne dorim să îşi poată face singuri contul de utilizator, de acasă. Deocamdată, acest lucru nu este posibil, deoarece încă lucrăm la acest program, dar sperăm ca într-o lună acest aspect să se rezolve. Aceştia se pot prezenta la orice secţie a bibliotecii pentru a-şi crea contul. Cei de la care am achiziţionat softul vor veni la noi pentru a ne ajuta cu acest lucru”, a precizat Marinela Enciu.

Softul a fost achiziţionat în urmă cu un an şi se intenţionează ca prin intermediul acestuia bibliotecile judeţene să se interconecteze. În acest moment, pe site-ul bibliotecii nu este expus tot fondul de carte, încă se lucrează la acest lucru. „Acest soft este folosit de majoritatea bibliotecilor mari. Acest program a fost gândit în aşa fel încât bibliotecile din ţară să fie interconectate”, a adăugat managerul interimar al Bibliotecii Judeţene „Alexandru Odobescu” din Călăraşi.

Cei care doresc mai multe informaţii cu privire la acest lucru se pot adresa bibliotecii, la numărul de telefon 0242/316.011, sau se pot prezenta la Secţia de Împrumut pentru Adulţi, la Secţia de Copii şi la Filiala Orizont. Programul de funcţionare a instituţiei este următorul: luni – vineri, între orele 08:00 – 17:00, şi sâmbătă, în intervalul orar 09:00 – 13:00. Biblioteca depăşeşte 150.000 de volume de carte tipărită, din acestea aproximativ 35.000 având acces liber la raft. Fondul de carte aflat în depozite poate fi pus la dispoziţia utilizatorilor de către bibliotecar, la solicitarea acestora.