Vasile Iliuţă: “Vineri voi renunţa la mandatul de parlamentar şi voi prelua conducerea Consiliului Judeţean”

Vasile Iliuţă a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a declarat că este pregătit să renunţe la mandatul de parlamentar şi să preia conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi. Mai mult decât atât, acesta a mai adăugat că, la invitaţia sa, va fi prezent la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Călăraşi copreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Vasile Blaga.

 Liliutaa finele săptămânii trecute, PNL Călăraşi l-a desemnat pe Vasile Iliuţă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, mandatul 2016 – 2020. Această decizie a fost luată în cadrul unei întâlniri a primarilor şi a consilierilor judeţeni PNL, unde Vasile Iliuţă a fost ales cu 39 de voturi, iar Valentin Barbu a primit doar 12 voturi. Ieri, 23 iunie, Vasile Iliuţă a organizat o conferinţă de presă în care a declarat că este pregătit să deţină funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi pentru următorii patru ani. Acesta a mai menţionat că nu se aşteaptă la vreo “surpriză” mâine, când se va constitui Consiliul Judeţean Călăraşi, eveniment la care este aşteptat şi Vasile Blaga.

“A fost o competiţie, în care primarii au fost invitaţi şi consilierii judeţeni aleşi să vină să voteze cine să conducă Consilul Judeţean în următorii patru ani. Am fost trei persoane în competiţie. Cel desemnat de Biroul Permanent Naţional, Marian Dinulescu, s-a retras până la urmă pentru că domnul preşedinte Filipescu i-a spus acestuia că nu are susţinerea lui, iar atunci Dinulescu a trebuit să facă un pas înapoi. Apoi, am rămas eu cu domnul Valentin Barbu în competiţie, care a fost susţinut de domnul preşedinte Filipescu. Eu am fost susţinut de primari şi de consilierii judeţeni, care, în final, după vot, am primit susţinerea a 39 din 53 prezenţi, unul n-a putut să-şi exprime dreptul de vot pentru că a fost la tribunal, un buletin a fost nul, iar restul voturilor le-a obţinut Valentin Barbu. Cu acest vot de vinerea trecută sunt cel care voi conduce Consiliul Judeţean în următorii patru ani. Şedinţa de validare a Consiliului Judeţean şi de votare a preşedintelui şi a celor doi vicepreşedinţi va fi vineri la ora 18:00. Nu cred că o să apară surprize la vot, suntem echipa care a câştigat alegerile locale din judeţul Călăraşi, avem 17 consilieri din 31. Vom avea mâine (n.r. – astăzi, 23 iunie) o întâlnire cu toţi cei care sunt aleşii judeţeni ai PNL, mâine stăm de vorbă şi să vedem dacă mai sunt şi alte păreri, după votul pe care l-au dat săptămâna trecută”, a declarat Vasile Iluţă.

“Vasile Blaga mi-a spus că este încântat ca un om din vechiul PDL să ajungă preşedinte de Consiliu Judeţean”

 “L-am invitat pe preşedintele Vasile Blaga să fie prezent la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, mi-a confirmat prezenţa şi mi-a spus că este încântat ca un om din vechiul PDL să ajungă preşedinte de Consiliu Judeţean. Acest lucru înseamnă că şi PDL, în armonizarea şi în construcţia pe care a făcut-o în PNL, a putut să aducă şi el oameni de valoare care să poată să conducă organizaţia. Discuţia cu Răducu Filipescu a fost clară. Cel care va fi desemnat va fi cel care va fi susţinut necondiţionat de către toţi consilierii judeţeni. Filipescu a menţionat că nu-l susţine pe Marian Dinulescu în nicio variantă chiar dacă va câştiga, dar l-a susţinut pe Valentin Barbu. Vicepreşedinţii au fost propuşi de mine în momentul în care am fost la vot câştigător. Am propus colegilor să facem prin vot deschis la propunerea mea. Vali Barbu şi Marian Dinulescu au spus că îşi doresc să lucreze în echipă cu mine, iar eu am fost de acord. Ziua de vineri o consider o zi fără surprize, o zi în care voi renunţa la mandatul de parlamentar şi voi prelua conducerea conducerea Consiliului Judeţean după o conducere de 12 ani a domnului preşedinte Radu Filipescu”, a conchis Iliuţă.