Tragedie pe DJ 403. Patru persoane au murit pe loc într-un teribil accident rutier

Patru persoane şi-au pierdut viaţa pe loc, iar o a cincea a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unui cumplit accident rutier produs în dimineaţa zilei de ieri, 26 octombrie, prin coliziunea unui autoturism cu un copac. Tragedia a avut loc pe DJ 403, în dreptul localităţii Luica.

 

Un echipaj de descarcerare şi două echipaje SMURD din cadrul Gărzilor de intervenţie Chiselet şi Budeşti au intervenit rapid pentru scoaterea victimelor din autovehicul şi pentru acordarea primului ajutor persoanei care a rămas în viaţă în urma impactului violent dintre autoturism şi copacul de pe marginea drumului.

În data de 26 octombrie 2015, ora 08:21, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet şi un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DJ 403, pe raza localităţii Luica, pentru acordarea primului ajutor şi pentru scoaterea a cinci persoane rămase încarcerate în urma unui grav accident rutier produs în urma coliziunii dintre un autoturism înmatriculat în Bucureşti şi un copac de pe marginea drumului. Primii ajunşi la faţa locului au avut parte de un tablou terifiant, un autoturism contorsionat, în interiorul căruia se aflau cinci persoane de sex masculin, dintre care patru decedate. Pompierii încadraţi pe autospeciala de descarcerare au folosit echipamentele din dotare, depărtătorul şi foarfecele hidraulic pentru a îndepărta elemente din structura autoturismului, ajungând astfel la victime pe care le-au extras şi le-au predat echipajelor de prim ajutor. Din primele verificări s-a constatat că T. Constantin, în vârstă de 61 de ani, din municipiul Bucureşti, a condus un autoturism pe DJ 403, în afara comunei Luica, judeţulCălăraşi, şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a pătruns pecontrasens, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune laterală cu un copac. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dintre care două cu medic şi un elicopter SMURD care a transportat supravieţuitorul de urgenţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.         morti 1 taiati