Şapte cursuri de formare profesională, organizate de AJFOM Călăraşi, în noiembrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călăraşi, în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) organizează în luna noiembrie a acestui an, şapte programe de formare profesională gratuite adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). Participanții la aceste programe vor fi pregătiți în meseriile: maseur, reflexoterapeut, bucătar, confecţioner asamblor articole din textile, comerciant mărfuri alimentare, comerciant mărfuri nealimentare, lucrător în comerţ.

Cursanţii vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu către unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceștia se încadrează în muncă în perioada desfășurării acestuia.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de  telefon: 0242/318.376, interior 105 – Compartiment formare profesională.