S-a demolat chioşcul din curtea spitalului/Cel amplasat pe scara de incendiu a spitalului, încă funcţionează

Chioşcul din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi a fost demolat vineri dimineaţă, după ce conducerea unităţii spitaliceşti a câştigat procesul intentat administratorului societăţii comerciale. De la începutul acestui an, chioşcul funcţiona ilegal, întrucât contractul de închiriere expirase. Chiar şi fără contract valabil, chioşcul din curtea spitalului a funcţionat opt luni. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Camelia Ghiveciu, ne-a declarat că demolarea chioşcului s-a făcut după ce a câştigat în instanţă procesul intentat administratorilor chioşcului din curtea spitalului. În momentul de faţă, a fost rezolvată doar problema chioşcului amplasat ilegal în curtea spitalului însă nu şi cea a magazinului amplasat pe scara de incendiu din interiorul unităţii spitaliceşti.

Chioşcul din interiorul spitalului funcţionează pe scara de incendiu
Dacă autorităţile au rezolvat în cele din urmă problema chioşcului din curtea spitalului, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre magazinul din interiorul unităţii. Potrivit informaţiilor noastre, chioşcul din spital a fost mutat pe scara de incendiu, odată cu începerea lucrărilor de modernizare la Unitatea de Primire Urgenţe. În urmă cu două luni, cotidianul “Observator de Călăraşi” publica un articol referitor la acest subiect, specificând faptul că spitalul a fost amendat de pompieri pentru această neregulă. La vremea respectivă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Camelia Ghiveciu declara că nu are informaţii despre această situaţie: “De când am preluat conducerea spitalului, nimeni nu m-a informat despre această problemă. De curând, am dat dispoziţie să se ocupe cineva şi de partea de PSI a spitalului”. Acum, am revenit cu aceeaşi întrebare la conducerea spitalului. Managerul, Camelia Ghiveciu spune că situaţia nu a fost remediată între timp, însă se vor face demersuri în acest sens. Cât despre amenda de la pompieri, managerul spune că a fost o dezinformare. “Chioşcul de sub scară, o să-l scoatem de acolo. O să scoatem nişte spaţii la licitaţie. Se poate înscrie la licitaţie şi dacă o să câştige, bine. Spaţiile vor fi scoase la licitaţie în interiorul spitalului. În curte nu mai amenajăm nimic în perspectiva unui spital modern şi a noului bloc pentru medici. Acum se proiectează obiectivele acestea de investiţii şi dacă vom găsi finanţare, la primăvară demarăm lucrările. Pe acreditare ni se cere să avem chioşc de ziare şi magazin alimentar, însă în curte nu ne mai putem organiza în sensul ăsta. Cei cu chioşcul  sunt de mult timp aici în spital. Salariaţii sunt mulţumiţi de preţuri şi de marfă. Spitalul are obligaţia să aibă un astfel de chioşc, numai că acolo pe scară nu e bine”, a precizat Camelia Ghiveciu. În legătură cu amenda de la ISU, Camelia Ghiveciu spune: “Nu am plătit amendă. Au fost doar nişte atenţionări. Am verificat informaţia dumneavoastră şi nu am fost amendaţi.V-au dezinformat pompierii. Dar totuşi trebuie să face ceva, nu este în regulă magazinul amplasat acolo sub scară”.

Pompierii au amendat spitalul!

Ca urmare a informaţiilor primite de la managerul spitalului, informaţia a fost reverificată la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Barbu Ştirbei”  Călăraşi. “În luna februarie a acestui an, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Călăraşi au efectuat un control la Spitalul Judeţean. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că magazinul blochează o cale de evacuare în caz de incendiu. Conducerea unităţii sanitare a fost înştiinţată cu privire la neregulile găsite şi sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 2.500 de lei”, ne-a declarat, încă o dată, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier adjutant Ştefan-Ovidiu Tătăranu. Reprezentanţii spitalului aveau la dispoziţie 15 zile în care să le comunice pompierilor că situaţia a fost remediată. Acestea fiind date oficiale furnizate de reprezentanţii pompierilor, ne întrebăm unde a verificat managerul spitalului informaţia şi cine i-a furnizat informaţii false? De la controlul pompierilor a trecut mai bine de jumătate de an, iar conducerea instituţiei de sănătate nu a remediat situaţia nici în momentul de faţă.

magazin 2 copy