Poliţiştii călărăşeni au aplicat sancţiuni pentru comiterea de fapte de natură economică în valoare de 85.000 de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, împreună cu inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au acționat pe raza judeţului nostru, premergător sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ cu produse alimentare specifice.
În cadrul acțiunii, au fost verificate trei societăți comerciale, una dintre acestea comercializa produse de panificaţie, pe raza municipiului Olteniţa, fără a emite bon fiscal.
La o societate comercială din municipiul Călăraşi au fost constatate nereguli privind igiena păstrării produselor alimentare, fiind găsite materii prime folosite la prepararea meniurilor de mâncare oferite spre consum populaţiei cu termenul de păstrare expirat şi au fost identificate sume de bani încasate şi nefiscalizate, în urma comercializării de mărfuri.
Totodată, la punctele de lucru ale aceleiaşi societăţi au fost găsite caiete în care era evidenţiată contabilitatea dublă privind încasările nedeclarate către bugetul de stat, fapt pentru care urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 9 alin. 1, lit. b din Legea nr. 241/2005, iar reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat persoane care prestau activităţi fără a deţine forme legale de angajare. A fost confiscată suma de 1.300 de lei, iar inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor aplica măsura suspendării activităţii comerciale pentru neregurile constatate.
În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de fapte de natură economică, valoarea totală a amenzilor depăşind suma de 85.000 de lei.