Palatul Copiilor Călăraşi va organiza concursul de muzică populară “La fântâna dorului”

Palatul Copiilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și Primăria Municipiului Călăraşi, va organiza, în perioada 23 – 25 septembrie, ediţia a treia a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Populare “La fântâna dorului”.

La concurs pot participa grupuri vocale şi solişti vocali, dar şi instrumentişti din palatele şi cluburile copiilor din ţară, din şcolile şi liceele de artă, dar și din casele de cultură. Se pot înscrie elevii care se încadrează în următoarele categorii de vârstă: 7 – 10 ani; 11 – 14 ani; 14 – 18 ani.

Durata interpretării

 Durata unei evoluţii este următoarea: o piesă  prezentată de soliștii vocali şi instrumentişti şi de grupurile vocale trebuie să aibă maximum 4 minute. Soliștii vocali și grupurile vocale vor prezenta o piesă cu acompaniament specifică zonei din care provin. Suportul muzical va fi înregistrat în format MP3 (negativ) şi va fi trimis împreună cu fişa de înscriere, la adresa:  pccalarasi@gmail.com.

 Criteriile de jurizare

Criteriile de jurizare şi evaluare sunt următoarele: execuţie tehnică corectă, acurateţe intonaţională; repertoriu adecvat vârstei interpretului; costum popular potrivit zonei de proveniență a interpretului; simţ ritmic şi calitate a interpretării.

Cei interesaţi se pot înscrie până pe 2 septembrie

Premierea se va face pe categorii de vârstă şi secţiuni, acordându-se premiile I, II, III şi două menţiuni pentru fiecare categorie. Vor fi oferite diplome atât elevilor, cât şi profesorilor îndrumători. Confirmarea participării se va face până la data de 2 septembrie 2016, la adresa anterior menţionată sau prin fax-0242/314818. Pentru mai multe detalii, cei interesaţi se pot adresa conducerii Palatului Copiilor, persoana de contact profesoara Lavinia Vasile, la numărul de telefon: 0751/105.510.

Cazarea şi masa, asigurate de organizatori

Organizatorii asigură cazare și masă pe durata concursului (23-  25 septembrie) pentru delegațiile formate din maximum zece persoane (copii, profesor însoțitor, şofer), iar transportul va fi suportat de participanți. Nu se percepe taxă de înscriere. Organizarea şi desfăşurarea de concursuri de interpretare vocală şi instrumentală oferă ocazia de a realiza educaţia prin artă. Se poate, astfel, cultiva gustul estetic, sunt trezite sentimente patriotice şi se formează convingeri estetice în concordanţă cu legile frumosului şi ale adevăratelor valori.