Nicolae Dragu este candidatul ALDE la Primăria Călăraşi, spune Georgescu/“Dezinformare!”, strigă Dumbravă

Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) – Filiala Călăraşi a anunţat ieri, 8 martie, candidatul pentru Primăria Municipiului Călăraşi în persoana fostului primar, Nicolae Dragu. În urma publicării comunicatului, preşedintele ALDE – Filiala Municipală, Virgil Dumbravă, cel care se vedea candidatul formaţiunii politice pentru fotoliul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, a transmis presei locale că informaţia reprezintă o mare dezinformare.

 “Nicolae Dragu a fost desemnat, de către conducerea centrală a partidului, candidat la funcţia de primar al municipiului Călăraşi”

“În urma evaluărilor, efectuate la solicitarea conducerii centrale a ALDE, prin sondaj de opinie realizat de către profesionişti acreditaţi în cercetare sociologică, domnul Nicolae Dragu a obţinut cele mai mari valori ale încrederii cetăţenilor şi ale intenţiei de vot pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi. Urmare a rezultatului sondajului de opinie, domnul Nicolae Dragu a fost desemnat, de către conducerea centrală a partidului, candidat la funcţia de primar al municipiului Călăraşi, din partea ALDE. Comunicarea deciziei a fost facută de domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, în prezenţa conducerii Filialei Judeţene Călăraşi şi a domnilor Nicolae Dragu şi Virgil Dumbravă. Filiala Judeţeană Călăraşi a ALDE, salută cu satisfacţie decizia conducerii centrale de a desemna pe domnul Nicolae Dragu drept candidat la funcţia de primar al Municipiului Călăraşi şi exprimă public încrederea în şansele candidatului nostru, al ALDE, de a câştiga competiţia electorală pentru funcţia de primar al Municipiului Călăraşi. Totodată, Filiala Judeţeană Călăraşi a ALDE susţine public necesitatea respectării stricte a legii, atât în campania electorală, cât şi în ziua votului, militând pentru sancţionarea cu maximă severitate a abuzurilor sau a încercării de influenţare a cetatenilor prin mijloace nelegale sau ameninţări. Suntem convinşi că menţinerea climatului de legalitate, respectându-se cu sfinţenie dreptul la opinie al cetăţeanului, mai ales în perioada alegerilor, este în interesul major al cetăţenilor. Numai alegerile libere, fără constrângeri, pot asigura, cu adevărat, reprezentativitatea mandatelor încredinţate de cetăţeni prin vot”, se arată într-un comunicat de presă semnat de copreşedintele Filialei Judeţene a Alianței Liberalilor și Democraților Călăraşi, Bogdan Georgescu.

Comunicatul conţine o mare dezinformare!, precizează Dumbravă

 Pentru buna informare a cetăţenilor călăraşeni şi în special a membrilor de partid ALDE, vă informez că acest comunicat conţine o mare dezinformare, domnul preşedinte Tăriceanu şi domnul preşedinte Constantin nu au luat o decizie în privinţa candidaturii domnului Dragu sau a domnului Dumbravă la Primăria Municipiului Călăraşi. S-a discutat pe marginea unui sondaj de opinie, urmând ca în perioada următoare să avem discuţii în cadrul filialei, apoi să rediscutăm cu conducerea centrală a partidului când va fi desemnat candidatul partidului la Primăria Municipiului Călăraşi. De asemenea nu s-a discutat nimic în cadrul biroului executiv municipal ALDE sau în cadrul biroului executiv judeţean ALDE şi mai mult decât atât comunicatul de presă este semnat doar de Georgescu nu şi de celălalt copreşedinte cum ar trebui”, ne-a transmis Virgil Dumbravă, preşedintele ALDE – Filiala Municipală Călăraşi.

Contactat telefonic, copreşedintele Bogdan Georgescu a declarat că nu înţelege reacţia lui Virgil Dumbravă. “A fost acolo. A asistat la discuţii. Nu îi înţeleg reacţia. Altfel, de ce ne chema preşedintele Tăriceanu la discuţii dacă nu pentru desemnarea candidatului? Am spus de la bun început că îl susţinem pe domnul Dragu. Domnul Dumbravă a solicitat însă un sondaj. Am aşteptat o lună rezultatul sondajului care a arătat clar că Nicolae Dragu obţine mai multe voturi. Acum, ce mai vrea?.

unirea