Înaintări în grad şi exerciţii demonstrative, de Ziua Pompierilor

Ieri, 13 septembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi-au sărbătorit ziua în incinta unităţii, alături de oficialităţi, cadre militare şi mulţi invitaţi. Participanţii s-au bucurat de o serie de manifestări şi festivităţi, ce au avut în prim plan rememorarea actelor de bravură ale pompierilor militari de-a lungul timpului şi, în special, prin evocarea evenimentului istoric ce a avut loc la 13 septembrie 1848, moment în care ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au scris o pagină de aur în istoria României.

Mesajul prefectului

Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, prezent la eveniment, a transmis următorul mesaj: „În calitate de prefect al judeţului, dar şi de călărășean, apreciez pe deplin efortul pe care îl depuneţi pentru a oferi tuturor cetățenilor liniştea şi siguranţa de care au nevoie. Atât sub conducerea domnului colonel Daniel Popa, cât și a domnului colonel Lucian Diaconu, rezultatele activităţii dumneavoastră confirmă faptul că instituţia pe care o reprezentați este una de elită, pe care comunitatea poate conta în orice moment. Ne mândrim cu activitatea dumneavoastră și vă dorim succes și pe mai departe în această meserie nobilă, sănătate deplină, putere de muncă și fericire!”.

Înaintări în grad

În cadrul evenimentului au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Au fost felicitaţi şi au primit mulţumiri toţi aceia, care, prin profesionalism şi simţ de răspundere, s-au evidenţiat în activitatea lor. De asemenea au fost înaintaţi în grad cinci subofiţeri care s-au remarcat obţinând rezultate deosebite în activitate. În data de 13 septembrie 2016, pompierii din subunităţile inspectoratului au desfăşurat mai  multe activităţi de prezentare tehnică de intervenţie şi de distribuire a unor pliante cu caracter informativ preventiv în locurile cu aglomerări de persoane din localităţile: Călăraşi, Olteniţa, Lehliu Gară şi Dragalina. Potrivit unei frumoase tradiţii, aceea de a omagia pompierii care au servit patria chiar cu preţul vieţii, pompierii din Olteniţa au depus coroane de flori la troiţa ridicată în comuna Radovanu, în cinstea eroului pompier, sublocotenent P.M. Meliniciuc Cristian.

Acţiuni dedicate copiilor

Pe 12 septembrie, în Piaţa Big, din municipiul Călăraşi, pompierii militari au expus cea mai nouă tehnică de intervenţie, autospecialele şi echipamentele pe care salvatorii le folosesc zi de zi la intervenţii pentru salvarea vieţii şi pentru protejarea bunurilor comunităţilor şi a cetăţenilor. Cadrele Inspecţiei de Prevenire au fost, de asemenea, alături de călărăşeni, unde au organizat un punct mobil de informare. Aceştia au intrat în contact cu cetăţenii şi le-au distribuit ghiduri şi pliante de informare preventivă. Cei mai încântaţi de prezenţa pompierilor militari au fost desigur copiii, aceştia bucurându-se de întreaga atenţie a salvatorilor. Copiii au primit din partea pompierilor bomboane și baloane. Cei mai mici au luat la rând toate autospecialele, s-au urcat şi au coborât din acestea de nenumărate ori, au tras la ţintă cu pistoalele de înaltă presiune, au folosit semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor pompierilor şi, bineînţeles, s-au fotografiat cu Maya (câinele de serviciu) şi cu toate celelalte echipamente folosite de salvatori la intervenţii. Copiii s-au îmbrăcat cu echipamentele de protecţie, atât cele de stingere, cât şi cele pirotehnice, iar părinţii lor i-au fotografiat pentru a păstra amintiri frumoase.

foto-mare-ziua-pomp-1