Biblioteca “Alexandru Odobescu” organizează activităţi culturale, de Zilele Europene ale Patrimoniului

În data de 17 septembrie 2016, la Călăraşi se va desfăşura cea de-a XXIV-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Cu această ocazie, Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi va organiza mai multe evenimente culturale.

Astfel, începând cu ora 10:00, la sediul situat în cadrul Centrului Cultural Judeţean se vor viziona materiale documentare despre noţiuni de bază ale înşirării mărgelelor, bijuterii din mărgele şi elastice, ornamente de hârtie, figurine din sârmă pluşată, dar şi proiecţii de fotografii cu modele populare. De asemenea, în cadrul unui atelier intitulat „Să ţesem frumos” se vor confecţiona covoraşe din hârtie, cu modele tradiţionale româneşti.

În aceeaşi zi, reprezentanţii instituţiei vor organiza o masă rotundă cu tema „Clubul magic inspiraţional-motive şi cusături populare tradiţionale româneşti”, unde se vor realiza semne de carte şi accesorii populare.

Călărăşenii care vor vizita instituţia culturală vor putea vedea expoziţii cu obiecte de artă ţărănească populară şi expoziţii de carte despre: brățări şi figurine din elastice, îngerași, inele şi flori decorative din mărgele, bijuterii din materiale reciclabile, noţiuni de bază ale înşirării mărgelelor, quilling-tehnica spiralării hârtiei, ghirlande vesele din hârtie, zâne şi flori din şnururi şi panglici de hârtie.