Au început probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă

Probele scrise ale examenului de bacalaureat din sesiunea de toamnă au început ieri cu testul la limba şi literatura română. Candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine astăzi proba scrisă la limba şi literatura maternă. De asemenea, mâine, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele istorie sau matematică şi vineri va fi susţinută proba la alegere a profilului şi specializării, la una dintre următoarele discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie. 598 de absolvenţi s-au înscris la această sesiune, dintre aceştia 324 fiind din seria curentă, iar 274 din promoţiile anterioare.

Au fost constituite comisiile pentru Bacalaureat, în şedinţă publică

 Comisiile pentru Bacalaureat au fost constituite. Sâmbătă, 20 august, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi a avut loc tragerea la sorţi a cadrelor didactice care fac parte din comisiile centrelor de examen şi de evaluare a Bacalaureatului, pentru sesiunea de toamnă. Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Călăraşi, Constantin Tudor, au fost aprobate trei comisii de examen, în următoarele centre: Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, unde vor susţine probele elevii de la Lehliu Gară şi de la Fundulea, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa, unde vor fi elevi din toate cele trei licee ale municipiului şi Colegiul Economic din Călăraşi, unde vor trece prin febra examenului maturităţii elevii din municipiul nostru, din comunele Dragalina şi Borcea. În fiecare comisie există un preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar şi 3 – 4 membri.

La anul, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului începe pe 21 august

În anul 2017, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat de toamnă va începe pe 21 august. „Săptămâna aceasta am avut o discuție la nivelul ministerului, unde ni s-a prezentat un draft de calendar al examenelor naţionale pentru anul şcolar care bate la ușă și, într-adevăr, profesorii vor avea, pentru prima dată, o lună de vară liberă. Vom finaliza examenele în a doua jumătate a lunii iulie și  vom începe Bacalaureatul  de toamnă pe 21 august”, a declarat Constantin Tudor.

Primele rezultate ale examenului se vor afişa pe 29 august

 Primele rezultate ale examenului  vor fi afişate în data de 29 august 2016, până la ora 16:00, şi în aceeaşi zi, până la ora 20:00, pot fi depuse contestaţiile. După ce se vor soluţiona contestaţiile, rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Vă reamintim că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale şi toate probele scrise și să obțină media 6 cel puțin. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.