Trecerea la ora de iarnă nu a modificat mersul trenurilor

Începând de duminică, 30 octombrie 2016, în activitatea de transport feroviar de pasageri s-a trecut la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00. Însă, trecerea la ora Europei Orientale nu a modificat mersul trenurilor în vigoare, au anunţat reprezentanţii CFR Călători.

Astfel, trenurile de călători au plecat din gări după ora oficială de vară până în noaptea de 29-30 octombrie, ora 4:00, care a devenit ora 3:00. În noaptea de 29/30 octombrie 2016, când ora 4:00 a devenit ora 3:00, toate trenurile de călători care au avut ora de plecare din staţiile de formare după ora 4:00 au plecat la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, ora oficială de vară, au oprit în staţiile din parcurs stabilite, unde au staţionat până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care au mai avut de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală şi-au continuat mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială s-a făcut în aceeaşi zi de duminică, 30 octombrie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile au circulat după orele din Mersul de tren în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei, www.cfrcalatori.ro sau să se adreseze personalului nostru din stații.