Start turneului de fotbal juvenil „Hestia Junior’s Cup”, la Călărași

S-a dat startul primului turneu de fotbal juvenil „Hestia Junior’s Cup”, la Călărași. Începând de astăzi, 2 septembrie,  până duminică, 4 septembrie, vor avea loc meciurile oficiale din cadrul a două grupe: 2005, respectiv 2007. Partidele se vor juca pe terenul Hestia Park, din Parcul Dumbrava, lângă bazinul de înot, și pe arena din incinta Stadionului Municipal Călărași. 

 

Deschiderea oficială a turneului a avut loc ieri, în cadrul Hotelului Hestia. Prezenți la eveniment au fost prefectul județului Călărași, George Iacob, viceprimarii municipiului, Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, secretarul Asociației Județene de Fotbal, Daniel Ștefan, reprezentantul Consiliului Județean, Emil Mușat, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST), Marius Gabriel Dumitrescu, directorul R&S Guard Security, Mihai Stroe, directorul grupelor de copii și juniori de la AFC Dunărea,  Bogdan Leu, președintele și vicepreședintele AFC Dunărea, Constantin Ștefan şi Ion Runcu și antrenorul formației călărăşene de fotbal, Adrian Mihalcea.

 Cătălin Nițu: „Vrem și sperăm din tot sufletul să iasă cât mai bine această primă ediție”

Unul dintre organizatorii evenimentului, Cătălin Nițu, a declarat că la acest turneu participă foarte mulți copii. „Este prima ediție a acestui turneu, un turneu care va aduce la Călărași foarte multe echipe. Aceasta se va desfășura pe două stadioane, la două grupe de vârstă: 2005 și 2007. Este foarte important pentru orașul nostru acest lucru, pentru că în județul și municipiul Călărași sunt foarte multe cluburi private, care au copii și juniori, însă nu avem un turneu unde să îi putem vedea, unde să crească practic, pentru că doar în competițiile oficiale putem cere mai mult de la ei. Vrem și sperăm din tot sufletul să iasă cât mai bine această primă ediție. Sponsorul oficial al acestui turneu este Hotel Hestia, reprezentat de directorul Cristache Geambazu, cunoscut de apropiați ca și Itu, care a făcut un efort foarte mare, din punctul meu de vedere, să termine terenul într-un timp foarte scurt. Vrem ca pe viitor această competiție să fie și în calendarul Federației Române de Fotbal și vom  reuși, vom face acest lucru, dar numai împreună, noi, organizatorii, și mass-media, putem face ca acest turneu să fie unul dintre cele mai cunoscute din țară și, de ce nu, și din străinătate”, a declarat Cătălin Nițu, în cadrul evenimentului prilejuit de deschiderea oficială a turneului.

 George Iacob: „Mă bucur că sportul călărășean a început să guste din performanțe”

 Prefectul George Iacob spune că acest eveniment este binevenit în județul nostru. „Consider că un astfel de eveniment este foarte binevenit în județul nostru. Îmi place să cred că iubitorii de sport, iubitorii de fotbal și-au dorit înființarea acestui eveniment de mai mult timp. Mă bucur cu atât mai mult cu cât sportul călărășean a început să guste din performanțe. Dacă până acum se spunea peste tot că pentru copii, pentru juniori nu se întâmplă mare lucru și ne aplecăm atenția doar asupra seniorilor, iată că acești oameni deosebiți s-au aplecat către copii, către juniori, pentru că ei reprezintă pepiniera. Îmi place să cred că acest turneu va avea viață lungă și cu ajutorul mass-mediei vom face ca județul Călărași să conteze în competițiile interne și de ce nu, în competițiile internaționale prin profesionalismul cu care ne place să cochetăm de foarte multe ori. Felicit organizatorul principal și sufletul acestui eveniment, Itu, pentru tot ceea ce a făcut”, a menționat prefectul județului.

Marius Dumitrescu: „Este o obligație a Direcției Județene pentru Sport și Tineret să sprijine activitatea sportivă în toate formele ei”

 Directorul DJST Călărași, Marius Gabriel Dumitrescu, a afirmat că va sprijini întotdeauna astfel de evenimente, deoarece doar prin competiție putem evolua. „Este o obligație, în primul rând, a Direcției Județene pentru Sport și Tineret să sprijine activitatea sportivă în toate formele ei, atât în ceea ce privește sportul de masă, cât, mai ales, sportul de performanță. Îl felicit pe organizatorul principal, domnul Cristache, pentru această inițiativă. Vreau să aveți în vedere că instituția noastră va fi întotdeauna alături de asemenea evenimente, pentru că numai prin competiție putem să evoluăm. Suntem onorați că ne numărăm printre partenerii oficiali, sprijinul nostru nu este chiar simbolic, foarte important pentru a da un semnal că sportul începe și trebuie să aibă vizibilitate și în județul Călărași. Le urez succes tutuor”, a spus acesta.

Emil Mușat: „Îmi place motto-ul: turneul campionilor de mâine”

 Reprezentantul Consiliului Judeţean (CJ), Emil Mușat, crede că un astfel de turneu reprezintă un tratament pentru sportul românesc care este în suferință. „În calitate de reprezentant al președintelui CJ, vă transmit și eu salutul domnului Vasile Iliuță. Intenția aceasta de a atrage Consiliul Județean ca și partener la  un astfel de evenimet, cred că este pe deplin realizabilă, deoarece încă de la preluarea mandatului, noul președinte a arătat că viziunea dumnealui de sprijin al sportului călărășean este ca resursele care se alocă să ajungă în definitiv către călărășenin în primul rând. Sunt convins că acest lucru se va realiza în timp cât mai scurt. În ceea ce privește acest eveniment recunosc că îmi place motto-ul: ‘turneul campionilor de mâine’. Dacă avem o problemă la nivel național, și s-a văzut prin rezultatele obținute la olimpiadă, că sportul românesc este în suferință, cred că tratamentul la o astfel de boală este reprezentat prin astfel de turnee, plecate de la nivel local și mai mult decât atât, plecate de la nivelul juniorilor, copiilor. Vă doresc succes”, a conchis Emil Mușat.

 Bogdan Leu: „Este o mare bucurie să vedem astfel de evenimente organizate în municipiu”

Directorul grupelor de copii și juniori din cadrul AFC Dunărea Călărași, Bogdan Leu, speră ca în câțiva ani acest turneu să reunească mii de participanți. „Pentru noi, cei care ne ocupăm de activități de copii și juniori la nivelul Clubului Dunărea Călărași,  este o mare bucurie să vedem astfel de evenimente organizate în municipiu. Mă uit pe lista de participare și văd nouă echipe împărțite pe două grupe, deci, 18 echipe care vor veni și vor juca la nivel de copii și juniori, la Călărași. Stau și mă gândesc, acum zece ani, două turnee emblematice pentru România, Brașov Junior Cup și Kinder EON Târgu Mureș au pornit la drum cu patru, respectiv șapte echipe și acum, la ora actuală, aceste turnee aduc peste 200 de echipe. Au 5.000 de participanți la nivel de turneu. Eu sper că în zece ani de activitate a acestui turneu să putem să aducem și noi, la Călărași, dacă nu un număr similar, măcar pe aproape”.

“Hestia Junior’s Cup” se dorește să devină un turneu de tradiție, unde să participe an de an, foarte multe echipe la diferite categorii de vârstă. „Hotel Hestia”, în parteneriat cu DJST Călărași, Asociația Județeană de Fotbal (AJF) și AFC Dunărea Călărași, au pus bazele acestui turneu dedicat fotbalului juvenil. La prima ediție din acest an, premiile sunt oferite de organizatorul competiției, Hestia Hotel, de reprezentantul Direcției Județene de Tineret și Sport în teritoriu, cel al AJF Călărași și reprezentanți ai clubului de fotbal AFC Dunărea 2005 Călărași. Premiile sunt împărțite pe mai multe categorii: locurile: I, II, III, „Cel mai bun jucător”, „Cel mai bun portar” și „Golgeterul turneului”. La echipele care vor urca pe podium în acest an, organizatorii au pregătit cupe, medalii, tricouri, dar și alte surprize pentru cei mici.

Echipe participante – Ediția I:

Grupe – 2005/2007:

Atletic Hestia Junior

AFC Dunărea Călărași

CSA Steaua

Academia Farul

Portul Călărași

Unirea Slobozia

Luceafărul Brăila

Intergalaxi București

CS Năvodari.