Ieri, 30 iunie a.c., în prezenţa oficialităţilor şi a cadrelor medicale s-a tăiat panglica la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi. Valoarea totală a investiţiei este de 2,460 milioane de lei. Lucrările au fost desfăşurate pe o suprafaţă de 1.525 mp, cu un preţ de 295 euro/mp. Executantul lucrării a fost S.C. CONSIMROM S.R.L. din Slobozia. Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe din Călăraşi a devenit una dintre cele mai moderne unităţi existente în ţară. În momentul de faţă, în Spitalul Judeţean de Urgenţe Călăraşi mai sunt în derulare patru lucrări: Corpul A la etajul II – laboratorul de analize, Corpul A la etajul IV – blocul operator, amenajarea exterioară din incinta spitalului, în zona primiri urgenţe şi reparaţii capitale la asecensor.
La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, cei doi vicepreşedinţi Marian Dinulescu şi Valentin Barbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi, Camelia Ghiveciu, noul director medical al spitalului, prof. dr. conferenţiar Laurenţiu Beluşică, cadre medicale şi reprezentanţi mass-media. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă a declarat: “Prioritatea pentru mine înseamnă spitalul. Probleme spitalului ştiu că există şi de aceea va fi una dintre priorităţile mele în mandatul de patru ani. Încerc să rezolv problemele din spital care generează foarte multe nemulţumiri cetăţenilor. Primul lucru pe care l-am reuşit în acest scurt timp de când sunt preşedinte a fost aducerea prof. dr. conferenţiar Laurenţiu Beluşică, directorul medical care a acceptat să vină la Călăraşi. Alături de cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, am înţeles ce vor Călărăşenii de la noi. Împreună încercăm să construim cea ce nu s-a reuşit până în prezent”.
Spitalul Judeţean este cotat cu “Cod Roşu”
Dr. Laurenţiu Beluşică a preluat ieri, 30 iunie, postul de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitatea de prelungire. “Pentru mine este o onoare că am fost acceptat să lucrez în această echipă. Este o provocare. Onoarea şi mândria este pentru faptul că am lângă mine o echipă şi un preşedinte de Consiliu Judeţean care are o viziune cu totul specială şi cu totul nouă şi surprinzătoare pentru mine, privind sistemul medical. Obiectivul meu prioritar este ca fiecare locuitor al judeţului Călăraşi să nu mai fie nevoit să plece în Bucureşti pentru a se trata. Eu sunt chirurg generalist la Bucureşti şi operez foarte mulţi pacienţi din Călăraşi. Nu mi se pare normal acest lucru. Mi se pare normal ca oameni să fie trataţi la ei acasă. Pentru asta sunt aici şi acesta este obiectivul prioritar. Este o provocare foarte mare pentru mine. Anuntând că voi fi director medical aici, am fost informat că acest spital alături de alte două din ţară sunt cotate, din anumite puncte de vedere, la nivelul structurilor superioare, ca având “Cod Roşu”. Adică spitale cu anumite probleme. Vom cunoaşte aceste probleme şi vom încerca să le remediem în cel mai scurt timp cu putinţă”.
Doar 3 medici la UPU
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi, Camelia Ghiveciu a declarat că activitate la Unitatea de primiri Urgenţe este foarte intensă, iar personalul insuficient. Cu toate acestea, cei trei medici angajaţi la UPU fac gărzi continuu pentru a rezolva numărul mare de pacienţi care se prezintă zilnic. “La UPU avem o activitate extraordinar de susţinută. Eu mă uitpe rapoartele de gardă şi mă crucesc cum în fiecare zi sau noapte se înregistrează 70 – 80 de pacienţi, asta în condiţiile în care avem doar 3 doctoriţe la UPU care fac gardă continuu”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi, Camelia Ghiveciu.
1 thought on “S-a tăiat panglica la UPU Călăraşi”