S-a dat startul încadrărilor din sursă externă, la IPJ Călăraşi

În vederea completării deficitului de personal existent, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi sunt  alocate, pentru angajarea din sursă externă, 55 de locuri în specialităţile ordine publică – mediul urban şi rural, rutieră, conductori câini, precum şi două locuri pentru reîncadrare.

48 dintre posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, astfel: ordine publică urban – 29 de posturi, ordine publică rural – 16 posturi, conductori câini în mediul urban – trei posturi, fiind repartizate în cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa, Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară, Poliţiei Oraşului Budeşti, secţiilor de poliţie rurale sau posturilor de poliţie comunale, iar alte şapte posturi sunt în specialitatea poliţie rutieră.

Pot participa la concurs persoanele care sunt absolvente de liceu cu diplomă de bacalaureat, au înălţimea de minimum 1,70 metri (bărbaţi) şi 1,65 metri (femei) şi deţin permis de conducere categoria „B”, cu excepţia persoanelor care se înscriu pentru posturile de conductori câini. Cele două posturi prevăzute pentru reîncadrare, ambele în specialitatea ordine publică rural sunt repartizate la Secţiile de Poliţie Rurală Dragalina şi Gălbinaşi. Sursa de recrutare pentru concursurile de reîncadrare este formată din persoanele care au avut calitatea de agent sau ofiţer de poliţie și pot fi reîncadrate în conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcție publică, pierderea capacității temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituționale) și care au studii corespunzătoare cerințelor postului, respectiv îndeplinesc condițiile legale.

Înscrierile se fac în perioada 3 – 7 octombrie a.c., în intervalele orare 09:00 – 12:00  şi 13:00 – 15:00, personal, la sediul IPJ Călăraşi.

Mai multe detalii referitoare la condițiile de participare, tematica și bibliografia, documentația necesară pentru întocmirea dosarului de candidat și probele de concurs se găsesc accesând pagina web: https://cl.politiaromana.ro, la secţiunea Carieră – Posturi scoase la concurs  sau la sediul IPJ.