Remorca unui tir a luat foc pe Autostrada Soarelui

Un puternic incendiu s-a produs, la finele săptămânii trecute, pe Autostrada Soarelui (A2), la kilometrul 69 + 300, pe sensul  de mers București – Constanța (pe raza localităţii Dor Mărunt). Flăcările au cuprins remorca unui tir aflat în timpul mersului. Pompierii au stins incendiul după aproximativ 35 de minute de luptă cu flăcările. 

 În data de 13 mai 2016, ora 13:28, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe Autostrada Soarelui (A2), la kilometrul 69 + 300, pe sensul de mers București – Constanța (pe raza localităţii Dor Mărunt), pentru stingerea unui incendiu izbucnit la semiremorca unui autovehicul de transport marfă (înmatriculat în municipiul București), proprietate privată, aparținând unei societăți comerciale. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens la interiorul semiremorcii unde erau depozitate mai multe elemente de autoturisme provenite din dezmembrări auto (întreg ansamblul rutier fiind staţionat pe banda de urgenţă a autostrăzii).

Conducătorul autovehiculului a conştientizat pericolul de incendiu, a oprit pe banda de urgenţă, s-a autoevacuat şi a solicitat intervenția pompierilor profesioniști. La această intervenţie, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 35 de minute.

Incendiul s-a produs din cauza pieselor metalice încărcate incandescente

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenței celor care au încărcat semiremorca autovehiculului cu piese metalice încă incandescente în urma tăierilor cu aparate de sudură. A fost astfel posibil ca tapițeriile, cauciucurile și alte elemente textile sau plastice rezultate din dezmembrări să se aprindă pe timpul transportului.

În urma incendiului au ars: cauciucuri,  tapițerii, elemente plastice și textile rezultate din dezmembrări auto, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 500 de lei. Pompierii militari au intervenit eficient, au lichidat incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei. La locul incendiului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară, care nu a intervenit însă, nefiind cazul.

incendiu