Programul educaţional „Întâlnire cu Energia” a ajuns la a zecea ediție! / Unităţile de învăţământ călărăşene se pot înscrie până pe 10 aprilie

ENGIE România invită școlile din zece județe, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj, să se înscrie în programul „Întâlnire cu energia”, în cadrul căruia elevii au ocazia de a descoperi informaţii noi şi interesante despre energie, prin intermediul a două lecţii concepute special pentru ei. Înscrierile au început pe 10 martie și se vor încheia pe 10 aprilie.

ENGIE România (fost GDF SUEZ Energy Romania), în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, a lansat a zecea ediţie a programului educaţional „Întâlnire cu energia”. Peste 2.500 de copii de clasa a IV-a din zonele rurale și orașe mici din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj vor învăța, în perioada 4 mai – 15 iunie a.c., să folosească resursele de energie responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. Programul „Întâlnire cu energia”, care presupune două lecţii predate interactiv elevilor de clasa a IV-a, precum şi concursul “Câştigă cu Metano”, îşi propune educarea tinerei generaţii și stimularea interesului acesteia în ceea ce privește sursele de energie şi utilizarea lor într-un mod responsabil şi în condiţii de siguranţă. În cadrul celor două lecții sunt descrise concepte cu privire la sursele şi tipurile de energie, precum şi diversele utilizări ale acestora în viaţa cotidiană, punând un accent deosebit pe utilizarea în siguranţă a gazelor naturale şi pe principiile de protecţie a mediului înconjurător.

Programul vine în sprijinul cadrelor didactice pentru învățământul primar în predarea materiei „Științele naturii” la clasa a IV-a, iar lecţiile interactive sunt susținute de voluntari ai ENGIE România și ai Asociației Hands Across Romania.

Pentru înscriere, școlile vor completa formularul dedicat, pe care îl vor trimite pe e-mail, la adresa: office@handsacross.ro, până pe 10 aprilie a.c., data limită. Înscrierea poate fi realizată individual, de către învățător, sau colectiv, de către directorul școlii. Formularul de înscriere este disponibil pe website-ul Asociației Hands Across Romania: www.handsacross.ro.

Sunt eligibile școlile din mediul rural și orașele mici din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj, racordate la rețeaua de gaze naturale şi cu elevi de clasa a IV-a.