Poliţiştii au efectuat percheziţii la persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu tutun

Ieri dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi au făcut 13 percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de efectuarea unor operaţiuni ilegale cu tutun şi produse accizabile. 14 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

La data de 23 martie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de la ordine publică şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, 12 în judeţul Călăraşi şi una în judeţul Prahova.

Au fost vizate persoane bănuite că achiziţionau baloţi de tutun, pe care le-ar fi transformat în ţigarete, cu ajutorul unor dispozitive artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate pe raza judeţelor Călăraşi, Prahova, Argeş şi în municipiul Bucureşti.

Activităţile, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa, s-au desfăşurat într-un dosar penal în care polițiștii au mai ridicat de la locuinţele celor în cauză peste 500 de kilograme de tutun, 41.000 de ţigarete, dispozitive de confecţionat ţigarete şi cântare.

Prejudiciul cauzat statului prin operațiuni ilicite a fost estimat la 148.000 de lei. Polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.