Poliţiştii au aplicat 333 de sancţiuni în trei zile

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie a.c., peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Astfel, în urma acestor acţiuni au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.575 de lei.

 

La activităţi au participat poliţişti de ordine publică şi de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, precum şi de la Serviciul Poliţiei Transporturi Călăraşi. În urma acţiunilor derulate în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie a.c., au fost constatate 14  infracţiuni, dintre care trei de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, patru de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cinci de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, una de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi o altă infracţiune. Astfel, au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.575 de lei. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi omeneşti, prin prevenirea accidentelor de circulaţie, au fost aplicate 293 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care cinci pentru consum de alcool, 120 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 54 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. de asemenea, au fost sancţionaţi şi 16 căruţaşi. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care patru pentru consum de alcool şi patru pentru depăşirea limitelor elgale de viteză, şi au retras cinci certificate de înmatriculare. Un exemplu, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală au depistat pe DN 3 B, în comuna Unirea, pe Aurelian S., în vârstă de 29 de ani, din comuna Modelu, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, în seara de 1 noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au identificat în trafic, pe DN 3B, în satul Oltina, un autoturism condus de Ion P., în vârstă de 27 de ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la spital, conducătorul auto a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii demarând cercetările în cauză.