Poliţiştii acuzaţi de violul unei minore, puşi în libertate

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, la finele săptămânii trecute, punerea  în libertate a celor doi poliţişti acuzaţi că au violat o tânără în vârstă de 15 ani, fugită din Centrul de Plasament Sfântul Ştefan” Perişoru. Iniţial, cei doi agenţi, Adrian Şerban şi Florin Dumitru, au fost condamnaţi în prima instanţă la câte nouă ani închisoare cu executare, înlocuindu-se, totodată, măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis în data de 25 martie a.c., în momentul în care a verificat legalitatea măsurii arestării preventive a dispus revocarea acesteia şi punerea de îndată în libertate. Bănuim, încă nu este redactată încheierea de şedinţă, că este vorba de o nelegalitate în ceea ce priveşte arestarea care a fost dispusă odată cu condamnarea. Iniţial, pe data de 3 martie 2016, când s-a dispus condamnarea, judecătorul a dispus şi arestarea de îndată. Ori este o problemă de legalitate pe care şi noi am ridicat-o, ori s-ar putea să se fi considerat că totuşi nu ar fi probe suficiente şi nu au vrut să se hazardeze şi să îi ţină în stare de arest. O să vedem când o să se redacteze încheierea de şedinţă. Următorul termen de fond este pe data de 8 aprilie 2016, acum pe 25 a fost doar verificarea legalităţii arestării preventive”, a declarat, pentru “Observator de Călăraşi”, avocatul Dan Ovidiu, apărătorul unuia dintre poliţişti.

Violată de cei care primiseră misiunea să o salveze

Anul trecut, pe 5 august, cei doi poliţişti au primit misiunea de a recupera o minoră fugită de la Centrul de Plasament Perişoru. Pe drum, însă, cei doi agenţi, Florin Dumitru şi Adrian Şerban, au oprit pe un câmp situat la aproximativ un kilometru şi jumătate – doi kilometri de municipiul Călăraşi, în perimetrul unui fost poligon de trageri, pentru a întreţine relaţii sexuale cu fata. Unul dintre ei a fost surprins de un cioban în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu minora respectivă. Se pare că agenţii au încercat să glumească despre ceea ce făceau, dar ciobanul a sunat la poliţie, spunând că doi poliţişti întreţin relaţii sexuale cu o fată pe un câmp şi raportând inclusiv numărul maşinii. O altă patrulă s-a deplasat la faţa locului, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi. Tânăra a fost instituţionalizată în Centrul de Plasament Sfântul Ştefan” din Perişoru, ca urmare a solicitării Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Comunei Cuza Vodă, întrucât părinţii nu mai locuiau pe raza comunei şi nicio altă rudă nu a dorit să preia responsabilitatea creşterii şi educării acesteia. Întrucât minora provine dintr-o familie dezorganizată, în prezent tatăl fiind în străinătate, iar mama având domiciliul pe raza judeţului Buzău, unde are o familie nouă, reintegrarea acesteia în familia biologică a fost dificil de realizat. “Mama minorei violate a cerut reintegrarea fetei în familie. Prin hotărârea judecătorească, s-a decis reintegrarea fetei în familie, iar în acest moment tânăra se află la domiciliul mamei din Buzău”, ne-a declarat directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Doiniţa Nicolae.

viol 1

BTB71A Judge holding gavel in courtroom. Image shot 2010. Exact date unknown.