Pic-ul a fost cumpărat de Saint Gobain

Fabrica de sticlă Saint Gobain Glass a cumpărat spaţiul comercial unde şi-a desfăşurat activitatea hipermarketul PIC. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de către preşedintele PNL Călăraşi, Răducu George Filipescu. „Saint Gobain a cumpărat PIC-ul. Vor să facă transferul unei linii de parbrize de la Kracovia să o aducă la Călăraşi. Directorul general al Saint Gobain s-a schimbat. Noul director vrea să facă linia de parbrize şi mai vrea să facă şi o linie de geamuri, în perspectivă”, a declarat Filipescu.

 Această nouă investiţie va crea aproximativ 200 de locuri de muncă şi încă 200 de locuri de muncă vor fi disponibile când vor începe lucrările la noul sediu. „Vin să facă parbrize în primul rând pentru Renault şi am înţeles că au o înţelegere şi cu Ford. Ei au făcut foarte multe studii să vadă dacă aceea clădire trebuie neapărat dărmată. O să dureze aproximativ doi ani până vor finaliza construcţia”, a mai precizat Filipescu.

Investiţiei nouă de aproximativ 13 milioane de euro

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Lichidatorul judiciar a reuşit în cele din urmă să vândă hipermarketul PIC din Călăraşi. Dacă iniţial, la licitaţiile organizate în urmă cu câţiva ani, lichidatorul stabilise un preţ de pornire de 3,4 milioane de euro pentru magazinul din Călăraşi, respectiv pentru 24.500 de metri pătraţi construcţii şi 77.417 de metri pătraţi teren, în ultima vreme preţul scăzuse semnificativ. Preţul de vânzare afişat era de 2.567.378 de euro, negociabil. Saint Gobain Glass a deschis în anul 2007, fabrica de geam plat de la Călăraşi. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 100 de milioane de euro. Fabrica existentă la Călăraşi este amplasată pe un teren cu o suprafaţă de 40 de hectare, are o capacitate de producţie de 600 de tone pe zi şi dispune de un depozit cu suprafaţa de 20.000 de metri patrati, cu o capacitate de stocare de 15.000 de tone.

Întâlnire cu autorităţile locale

Miercuri, 7 septembrie, în biroul președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentanților CJC, ai Primăriei Municipiului Călărași și ai Saint Gobain România. Este cea de-a doua întâlnire cu aceeași ordine de zi, la prima participând primarul Daniel Ștefan Drăgulin și președintele Vasile Iliuță. La întâlnirea cu reprezentanţii Saint Gobain au participat  președintele Vasile Iliuță, vicepreședinții Valentin Barbu și Marian Dinulescu și directorul executiv Daniel Ștefan – din partea CJC, viceprimarul Dragoș Coman- din partea Primăriei Călărași, Nicolas Zamfiresco – președinte DZ Consulting&Finance și Norbert Teschner-General Manager Saint Gobain Building Glass. Au avut loc discuții cu privire la: noul proiect privind o fabrică de parbrize al Saint Gobain în Călărași; cumpărarea de către Saint Gobain a terenului și halei PIC; refacerea drumului de 2,2 km Varianta Nord, o prioritate a administrației locale și județene; identificarea unor soluții privind aprovizionarea cu nisip din zona Dobrogea, rezervele din Bulgaria fiind aproape epuizate; personalul calificat pentru fabricile Saint Gobain din Călărași. De menționat ar fi faptul că autoritățile locale și județene prezente au adresat reprezentantului Saint Gobain  rugămintea cu privire la o implicare și deschidere mai mare în viața socială a comunității călărășene.

saint-gobain