Medalie de aur pentru pugilistul călărăşean Florin Şchiopu

În perioada 13 – 15 octombrie 2016 s-a desfăşurat, la Brăila, Campionatul Naţional de Seniori de Box. După o pauză de 18 ani, oraşul Brăila este cel care a găzduit această competiţie de maximă importanţă pentru boxul românesc. Participarea a fost numeroasă, fiind prezenţi 62 de sportivi de la peste 20 cluburi din ţară.

La Campionatul Naţional de Seniori de Box de la Brăila, pugiliştii din cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi au obţinut noi performanţe. Florin Şchiopu, Daniel Costea, George Ceparu şi Eduard Tudoran, antrenaţi de fraţii Valentin şi Georgian Anghel, sunt cei patru sportivi ai CSM Călăraşi care au reuşit să se claseze pe podium la această competiţie. Aceştia au obţinut unele dintre cele mai bune rezultate din istoria boxului călărăşean la nivel de seniori. În premieră pentru boxul călărăşean, la un campionat de seniori, finala categoriei de 64 de kilograme s-a disputat între doi pugilişti călărăşeni. La această competiţie Florin Şchiopu a cucerit medalia de aur, Daniel Costea a câştigat medalia de argint, iar George Ceparu şi Eduard Tudoran au obţinut două medalii de bronz.

Finala categoriei de 64 de kilograme, disputată între Florin Şchiopu şi Daniel Costea, a fost una specială atât pentru sportivi, cât şi pentru antrenori. “Sentimentele trăite pe marginea ringului, când vezi că doi pugilişti antrenaţi de tine sunt adversari direcţi într-un meci oficial, sunt unele greu de descris în cuvinte. Nu poţi să te bucuri la victorie şi nici să fii trist la înfrângere. Suntem mândri de amândoi şi vă felicităm pe toţi patru pentru această frumoasă performanţă”, se arată pe pagina de facebook a secţiei de box din cadrul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi.