Manual gratuit de educaţie financiară, pentru liceeni

Bursa de Valori București (BVB) și Junior Achievement România au relansat manualul școlar “Bursa și Investițiile”. Astfel, aproximativ 5.000 de elevi de liceu din România vor învăța la școală despre piața de capital, mecanismele bursei și diferite tipuri de investiții. „Credem că acest manual le va da elevilor cunoștința, dar și înțelegerea asupra mecanismelor pieței de capital”, a declarat directorul executiv al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski.

Până în prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localități au ales să aiba la clasă, fie ca disciplină opțională, fie la orele de dirigenție și consiliere sau extracurricular, o oră de studiu a manualului “Bursa și Investițiile”. Manualul este împărțit în șase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei în economie, ce înseamnă o investiție și care sunt primii pași, cum se realizează finanțarea prin piața de capital și cum se poate crea un portofoliu de investitor. În plus, elevii au la dispozitie un glosar de termeni și o serie de teste pentru a-și verifica nivelul de cunoștințe. Avantajul acestei ore introduse în program este că va fi facilitată de consultanți voluntari. “Un manual bun este un ajutor mare pentru profesorii interesați să predea educație financiară și de investiții. Succesul programului va veni și din sprijinul comunității de profesioniști, de brokeri, care să participe la lecțiile de la clasă ca voluntari și să ofere elevilor experiențe reale în aceste programe learning by doing”, a spus directorul executiv al  Junior Achievement România, Ştefania Popp. Spre deosebire de alte manuale, acesta este realizat integral de comunitatea de business. Elevii sunt de părere că o nouă materie în domeniul financiar îi poate ajuta să își îmbunătățească cunoștințele în domeniu.

Liceele care doresc să se înscrie în program vor beneficia de manuale gratuite și de prezentări oferite de specialiști din piață, în timp ce profesorul responsabil de clasa va beneficia de un curs formator oferit de către Junior Achievement România. Detalii cu privire la înscrierea în program sunt disponibile la comunicare@bvb.ro și office@jaromania.org.