Locuitorii comunei Jegălia s-au distrat pe cinste, timp de două zile

Sărbătoare mare în comuna Jegălia. În perioada 3-4 septembrie 2016, locuitorii comunei s-au distrat pe cinste la cea de-a cincea ediţie a evenimentului “Zilele comunei Jegălia”. Deschiderea manifestărilor a avut loc cu ropote de aplauze din partea sutelor de locuitori ai comunei.

 

Primarul Aurel Vasile a oferit, gratuit, celor prezenţi, sandvişuri, cârnaţi şi vin. Nici de la această ediţie nu au lipsit preoţii din satele Jegălia şi Gâldău, care au binecuvântat, prin intermediul unei slujbe, marea sărbătoare. La eveniment au fost prezenţi senatorul Liviu Tomoiagă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, dar şi un grup de cetăţeni din localitatea Pravda, Bulgaria, cu care Primăria Jegălia s-a înfrăţit. Această sărbătoare a ieşit aşa cum ne-am dorit şi sperăm să fie cât mai benefică pentru populaţia comunei pentru că evenimentul este, de fapt, adresat locuitorilor comunei Jegălia, tinerilor, bătrânilor şi tuturor celor din comună şi bineînţeles, comunelor limitrofe şi celor care vor să se simtă bine şi să fie alături de noi, la zi de sărbătoare. Noi am avut o mare problemă după alegeri, a luat foc biserica, aşa că nu am putut să sărbătorim cu cetăţenii victoria la alegerile locale. Tocmai de aceea, pentru toţi cetăţenii din comună, am pregătit un sandviş, un pahar de vin, un cârnat gratuit, după care, niciodată, de când sunt primar, nu am început vreo activitate culturală, sportivă, pe orice plan de activitate, fără o slujbă din partea preoţilor din această localitate, aşa că şi în acest an, preoţii din Jegălia şi Iezeru au participat şi au dat un cuvânt de binecuvântare pentru această sărbătoare a comunei, după care am avut un program artistic frumos cu ansamblurile copiilor din Jegălia. I-am avut ca invitaţi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă şi senatorul Tomoiagă, care au adus, la rândul lor, un cuvânt de mulţumire şi de susţinere în acelaşi timp, pentru locuitorii comunei. Bunul Dumnezeu văd că şi în al cincilea an ne-a oferit un timp frumos, nu a plouat. Tot timpul îţi doreşti să faci o sărbătoare de trei zile, numai că sunt două lucruri foarte clare, în primul rând, cel financiar şi în al doilea rând, nu poţi să abuzezi de timpul liber al cetăţeanului, pentru că acum este perioada culesului  la porumb, începe perioada la vii şi este mai greu. Cred că momentan sunt suficiente două zile ca oamenii să se simtă bine şi să uite de cele rele. Sper ca focurile de artificii care sparg ghinionul, să aducă noroc pentru comuna mea, comună pe care o păstoresc şi în al cincilea an”, a declarat, pentru Observator de Călăraşi, primarul Aurel Vasile.

 

Locul I pentru echipa din Jegălia, la concursul de lupte libere

 

A devenit deja o tradiţie ca la ceas de sărbătoare, în comuna Jegălia să se organizeze „Cupa Jegăliei”. În acest an, în cadrul competiţiei, s-au întrecut 11 cluburi din ţară, iar medalia de aur a câştigat-o echipa din Jegălia. „Am desfăşurat concursul Cupa Jegăliei la lupte libere, ediţia a cincea, unde de fapt am luat din nou locul I şi am avut foarte multe cluburi participante, printre care  se numără Rapid Bucureşti, Dinamo, Dinamo Braşov, Amara, Mangalia, Constanţa. Nu a putut să vină clubul Steaua, din cauză că nu au avut suficiente fondur.”, a mai precizat edilul şef al comunei.

 

Invitaţi de marcă, pe scena amplasată pe islazul de la Gâldău

În fiecare seară, comuna a avut invitaţi de marcă pe scena amplasată pe islazul de la Gâldău, unde au evoluat atât talentele locale, cât şi cele naţionale, care au însufleţit atmosfera cu muzică şi voie bună. Artiştii care au făcut locuitorii să danseze şi să încingă hore sunt:  Maria Dragomiroiu, Nineta Popa, Aida – Etno Dance, Adi Ordean & Leo Iorga – Pact, DJ Jungle, Andreea Antonescu, Andra – Etno Dance, Bogdan Artistu, Adi de la Vâlcea şi Morris.

 

Cursă de alergare, pentru prima dată, la Jegălia

 

Pentru prima dată, în cadrul „Zilelor Comunei Jegălia”, s-a organizat o cursă sportivă de alergare, pe o distanţă de trei kilometri, unde au participat aproximativ 30 de persoane. Locul I a fost câştigat de Ionuţ Vasile, iar locurile II şi III, de către doi tineri care fac parte din comunitatea Alergarea de Sâmbătă Călăraşi, fraţii Andrei şi Florin Moraru. „Sunt elev la Grupul Şcolar de Transporturi Auto, dar locuiesc în Borcea. Am aflat de la televizor de acest cros. Tata m-a îndrumat să mă înscriu. A fost frumoasă organizarea, concursul a fost greu, dar m-am antrenat, aşa că a fost bine. Competiţia a fost grea pentru că există o pantă pe traseul pe care am alergat. Am scos sub 10 minute. Mă aşteptam să câştig pentru că mă antrenez de mult. Am cinci luni de când mă antrenez. Am făcut sport la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi două luni, iar în vară m-am pregătit acasă. Voi mai participa şi anul viitor la cros, dacă se va mai organiza”, a precizat câştigătorul competiţiei, Ionuţ Vasile.  Ideea acestui eveniment sportiv a venit din partea unui angajat al primăriei, Valentin Neacşu, dar şi din partea călărăşeanului Dragoş Gheorghe, ambii fiind iubitori ai sportului. „Nu a fost ideea mea, meritul este al unui angajat din cadrul primăriei. El a fost organizatorul activităţii, împreună cu Dragoş Gheorghe. Această sărbătoare devine tot mai bine organizată şi tot mai frumoasă, cu fiecare an ce trece. Într-adevăr, în spatele acestei activităţi a fost şi primăria, punând la dispoziţie tot ceea ce trebuia pentru acest concurs. Sunt foarte bucuros de acest cros, pentru că e vorba de sport în primul rând, sport în aer liber”, a conchis Aurel Vasile.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un imens foc de artificii.

jegalia 5jegalia 4jegalia 3 cros