Încălcarea regulamentului de circulaţie a fost sancţionată în cadrul unei ample acţiuni a poliţiştilor rutieri călărăşeni

În urma desfăşurării acţiunii „Alege Viaţa!”, pe raza municipiului Călăraşi, pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 230 de sancţiuni şi au constatat două infracţiuni. De asemenea, oamenii legii au reţinut nouă permise de conducere şi au retras nouă certificate de înmatriculare.

Din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, la data de 28 octombrie 2015, în intervalul orar 09:00 – 15:00, poliţişti din cadrul tuturor formaţiunilor rutiere din judeţ, au participat la o acţiune, pe raza municipiului Călăraşi, pentru creşterea siguranţei rutiere. Activităţile desfăşurate au fost de fluidizare a traficului, de prevenire a principalelor cauze de producere a accidentelor, de identificare şi sancţionare a celor care încalcă prevederile legislaţiei rutiere, acţiuni pentru salvarea de vieţi omeneşti şi consolidarea climatului de ordine publică. Prezenţa efectivă „în stradă” a poliţiştilor a fost de natură să contribuie la reducerea riscului rutier, astfel încât miercuri, pe raza municipiului Călăraşi, nu a avut loc niciun eveniment rutier. Oamenii legii au constatat două infracţiuni şi au aplicat 230 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe abateri constând în neutilizarea centurii de siguranţă (103), neacordare de prioritate pietonilor (9), defecţiuni tehnice (7), abateri pietoni (8), opriri/staţionări neregulamentare (5). Au fost reţinute nouă permise de conducere, toate pentru neacordare de prioritate pietonilor, şi au fost retrase nouă certificate de înmatriculare pentru lipsa ITP, lipsă asigurare sau defecţiuni tehnice. Astfel, poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni contra siguranţei rutiere, după ce au depistat în trafic, pe un bărbat de 26 ani, din municipiul Călăraşi, care conducea un autoturism a cărei autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată, şi pe un tânăr de 18 ani, din Călăraşi, care conducea un moped, deşi nu posedă permis. Acţiunile de acest gen vor fi continuate şi extinse pe raza întregului judeţ, pentru reducerea riscului de producere de accidente şi conştientizarea populaţiei asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie de către fiecare categorie de participanţi la trafic.