În prima etapă, La Călăraşi s-au înscris 2.056 de viitori preşcolari

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare a fost încheiată săptămâna trecută. Din cele 2.924 de locuri disponibile în clasa zero, în anul şcolar 2016 – 2017, în prima etapă au fost ocupate 2.056. A doua etapă va începe în data de 29 martie 2016.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016 – 2017, aferentă primei etape, după primele două săptămâni din calendarul de înscrieri: 29 februarie – 14 martie. Potrivit datelor înregistrate în sistem, în această perioadă au fost completate la nivel judeţean un număr de 2.056 de cereri, din cele 2.924 de locuri disponibile la nivelul judeţului nostru. În zilele de 25 şi 26 martie vor fi afişate, atât la avizierele unităţilor de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, informaţii privind lista candidaţilor înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere se va derula în perioada 30 martie – 8 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 15 aprilie. Între 19 şi 22 aprilie,

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi va soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea etapei a doua de înscriere. Conform declaraţiei făcute de inspectorul şcolar general, Constantin Tudor, locurile din clasele pregătitoare puse la dispoziţie pentru anul şcolar viitor sunt suficiente.