Ieri dimineaţă a fost polei pe Autostrada Soarelui, motiv pentru care au fost înregistrate mai multe tamponări în care au fost implicate zeci de autoturisme. Totodată, mai mulţi administratori de drumuri au fost amendaţi de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru maniera în care au acţionat în domeniul prevenirii evenimentelor generate de polei.
La primele ore ale zilei, poleiul, ceața, graba șoferilor spre destinație și nerespectarea prevederilor legale de către administratorii de drum au făcut ca, pe principalele artere naționale, să se producă mai multe evenimente rutiere.
Astfel, pe Autostrada A2, la kilometrul 20, un autovehicul a derapat în glisieră. Nu au existat victime. La kilometrul 21, sensul către Constanța, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două maşini, soldat cu două victime. La kilometrul 22, un autoturism a derapat în glisieră. Nu au existat victime. La kilometrul 51, două autovehicule s-au tamponat. Nu au existat victime. La kilometrul 58, trei maşini s-au tamponat, din accident rezultând o victimă. La kilometrul 60, două autoturisme au fost implicate într-o tamponare, în care nu au existat victime. De asemenea, în județul Ilfov, pe DNCB, în zona Otopeni, au avut loc trei tamponări, fără victime. La intersecția cu A2, pe sensul către Constanța, a avut loc o tamponare între zece autovehicule, soldată cu două victime, iar pe sensul către București, la kilometrul 11+800, a avut loc o tamponare între patru maşini, neexistând victime.
Administratorii de sectoare de drum de pe A1, A2 şi DNCB au fost sancționați contravențional, de către polițiștii rutieri, conform art. 105 pct. 28 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.
Poliția Română, prin structurile abilitate, a demarat, încă de la sfârșitul lunii august a acestui an, activități de verificare a viabilității autostrăzilor și drumurilor naționale, de informare a administratorilor de drumuri în vederea respectării prevederilor legale și pregătirea stocurilor necesare asigurării unei intervenții optime.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanță corespunzătoare în mers între autovehicule și să nu bruscheze comenzile mașinii. De asemenea, şoferii trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autoturismele pentru călătorie.