Elevii din judeţ au avut liber pe 9 ianuarie, dar vor recupera cursurile

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, soldate cu căderea unor mari cantităţi de zăpadă în toate localităţile judeţului şi ţinând cont de scăderea accentuată a temperaturii până la -22 de grade Celsius, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi a hotărât ca în data de 9 ianuarie 2017, toate şcolile să fie închise.
Directorii instituţiilor de învăţământ au luat măsuri, cu sprijinul autorităţilor locale, ca pe parcursul zilei de ieri să asigure încălzirea corespunzătoare a spaţiilor educaţionale şi să elibereze de zăpadă incinta unităţilor şcolare, astfel încât cursurile să se reia în bune condiţii.
Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Călărşi, Constantin Tudor, astăzi, la Lehliu Gară, clasele care funcţionează în internat vor fi închise din cauza lipsei căldurii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Gurbăneşti. “Fiecare şcoală va lua decizia dacă astăzi se vor face cursuri sau nu, în funcţie de condiţiile de încălzire a spaţiilor. La Lehliu Gară, clasele care funcţionează în internat nu vor face cursuri astăzi, pentru că nu au căldură, şi la fel se întâmplă şi la Gurbăneşti. Conform regulamentului de organizare şi funcţionare, noi nu mai luăm decizie pe tot judeţul, m-am consultat şi cu domnul prefect şi cu comitetul pentru situaţii de urgenţă”, ne-a declarat Constantin Tudor.
Nu doar şcolile din Călăraşi au fost închise din cauza gerului, ci şi cele din mai multe judeţe ale ţării. Există judeţe care au decis închiderea şcolilor doar luni, cum este şi cazul Călăraşiului, în timp ce în alte judeţe elevii nu vor merge la şcoală nici astăzi.
Situaţie cursuri şcolare suspendate în totalitate: luni, 9 ianuarie: Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Brăila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botoșani, Buzău, Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Vrancea, Tulcea și municipiul București; marți, 10 ianuarie: Tulcea, Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Dolj, Suceava, Botoșani, Buzău, Ialomița, llfov, Constanța, Vrancea și municipiul București.
Lista universităților care au decis suspendarea activităților didactice în zilele de 9 și 10 ianuarie: Institutul Teologic Penticostal din București; Universitatea „Ovidius” din Constanța; Universitatea Maritimă din Constanța; Universitatea Politehnica din București; Universitatea Tehnică de Construcții din București; Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București; Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București; Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București; Universitatea Emanuel din Oradea.

sursa foto:www.dcnews.ro