Elevii călărăşeni pot aplica pentru burse de studiu în Marea Britanie

Au demarat înscrierile pentru o nouă ediţie a programului de burse “HMC – Projects in Central and Eastern Europe”, prin care liceenii călărăşeni de clasa a X-a au oportunitatea de a studia, în anul școlar 2017 – 2018, într-o şcoală independentă din Marea Britanie, cu ajutorul unei burse care acoperă taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă.

Condiţii pe care trebuie să le îndeplinească elevii pentru a aplica

Persoanele interesate să se înscrie pentru aceste burse  trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: să fie înscrise într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar curent 2016 – 2017) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2016 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 de lire; vârsta trebuie să fie, la 1 septembrie 2017, între 16 și 17 ani și 6 luni. Pot aplica doar elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1 martie 2000 și 1 septembrie 2001. Liceenii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2016 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere. Mai multe detalii se pot obține accesând link-ul http://www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor în limba engleză este 25 noiembrie 2016.

Peste 67 de elevi români au obţinut o bursă de studiu în Marea Britanie

Programul de burse este organizat de Junior Achievement România împreună cu Headmasters’ & Headmistresses’ Conference (o asociație de școli independente din Marea Britanie) în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est. Până în prezent, peste 67 de liceeni români au obţinut o bursă de studiu. Această experienţă i-a ajutat să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză şi să îşi dezvolte diverse abilităţi, dincolo de spaţiul academic, implicându-se în activităţi extracurriculare din diferite domenii, precum cultură, artă sau sport. Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie.