Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru furt calificat, iar alţi trei au fost depuşi în închisoare pentru furt şi trafic de persoane

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Modelu au reţinut, la data de 11 ianuarie 2016, doi bărbaţi din localitate, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

În ziua de luni, 11 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de Ionuţ H., în vârstă de 33 de ani, din comuna Cuza Vodă, cu privire la faptul că în perioada 4 – 11 ianuarie, i-au fost sustrase dintr-o locuinţă din localitatea Modelu, judeţul Călăraşi, scule electrice, un parfum şi o sumă de bani. Persoanele suspectate de săvârşirea furtului au fost identificate cu operativitate de poliţişti, fiind Daniel D., în vârstă de 21 de ani, şi Samuel D., în vârstă de 20 de ani, ambii din comuna Modelu, judeţul Călăraşi. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, iar în data de 12 ianuarie 2016 aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

Tot în aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele a trei bărbaţi din municipiul Călăraşi. Astfel, poliţiştii i-au identificat pe Ionuţ A., în vârstă de 30 de ani, din municipiul Călăraşi, condamnat de Judecătoria Călăraşi, la şase luni de închisoare pentru complicitate la furt calificat, şi pe Marian I., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Călăraşi, condamnat de Tribunalul Bucureşti la nouă ani şi şase luni luni de închisoare pentru trafic de persoane, ambii urmăriţi la nivel naţional şi internaţional. De asemenea, a fost depistat un alt urmărit naţional, Dorinel S., în vârstă de 45 de ani, din municipiul Călăraşi,  condamnat de Tribunalul Călăraşi la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Cei trei bărbaţi au fost depuşi în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepselor.