Daniel Drăgulin: „Proiectul CL8 este finalizat în proporţie de 65%”

Zilele trecute, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, le-a transmis călărăşenilor un mesaj prin intermediul unei reţele de socializare cu privire la desfăşurarea lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, din cadrul proiectului CL8. În aproape trei luni de la demararea lucrărilor, proiectul CL8 este acoperit doar 65%.

De la sfârşitul lunii mai a.c., la nivelul municipiului Călăraşi se desfăşoară proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare – CL8, care la momentul actual este finalizat în proporţie de 65%. Din cauza nemulţumirilor venite din partea cetăţenilor la adresa primarului municipiului Călăraşi cu privire la modul în care arată străzile, plus faptul că unele lucrări au lăsat în urmă mult praf şi movile de pământ, Drăgulin le-a transmis călărăşenilor un mesaj prin intermediul paginii sale de facebook în care îi asigură pe aceştia că, deşi stadiul lucrărilor nu este unul favorabil, cu răbdare şi înţelegere se vor putea bucura la final de o realizare pe măsura aşteptărilor. „Conform ultimelor date primite din partea operatorului SC EcoAqua SA, coordonator al proiectului de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, s-au efectuat peste 65% din lucrările din mult discutatul CL8. Am parcurs cu toții câteva luni dificile, în care confortul tuturor a fost afectat, fie că vorbim de locuitori în cartierele cărora s-au efectuat lucrări sau de simpli participanți la trafic. Și mai urmează câteva luni, în care șantierele de lucru vor rămâne deschise. Așa cum nici pentru dumneavoastră nu au trecut ușor aceste luni, să știți că nici pentru mine, primar al municipiului Călărași, nu au trecut mai ușor. Atunci când contractul de lucrări a fost semnat, după aproximativ doi ani de proceduri de licitație, care nu au inclus primăria, ea fiind doar beneficiara, am știut, asumându-mi ce va urma. Știam că noi avem nevoie de cele aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni nerambursabili. Știam că orașul va fi împânzit de lucrări, știam că se apropie un an electoral pentru care s-au pregătit deja destule săgeți otrăvite. Știam că va trebui să răspund la multe întrebări, știam că trebuie să comunic permanent cu dumneavoastră, însă ce nu am știut, deși cred că trebuia să anticipez, este că săgețile otrăvite vor veni, direct sau indirect, prin aserviți, tocmai din partea unora care participă la acest proiect. După cum știți, Primăria Municipiului Călărași e doar beneficiara acestor lucrări, ca și dumneavoastră. Dragii mei, vă asigur de faptul că Primăria Municipiului Călărași şi eu personal facem tot ce ne stă în putință ca acest proiect să fie finalizat și să ne afecteze cât mai puțin. Din păcate, au survenit destule probleme, însă cu răbdare le vom depăși. Orașul avea nevoie de aceste lucrări, avea nevoie de acești bani europeni. Este păcat doar faptul că se încearcă manipularea dumneavoastră și arătatul cu degetul doar către primărie și, mai cu seamă, către mine, primarul Daniel Ștefan Drăgulin. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și vă asigur că rămân la fel de implicat în tot ceea ce privește rezolvarea problemelor din oraș, fie că vorbim de acest CL8 sau în general„, se arată în mesajul postat pe contul de facebook al primarului Daniel Ştefan Drăgulin.

Proiectul presupune 21.000 de metri liniari de reţea de canalizare şi 20.700 de metri liniari de reţea de apă

Lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare sunt efectuate de Ecoaqua Călăraşi prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Directorul Ecoaqua Călăraşi, Cezar Neagu, susţine că lucrările au întârziat în luna iunie pentru că a fost reziliat contractul cu societatea EnergoConstrucţia, după care s-a ţinut din nou licitaţie şi, într-un final, acestea au fost demarate. În cadrul acestor lucrări sunt prevăzuţi să fie executaţi un număr de 21.000 de metri liniari de reţea de canalizare şi 20.700 de metri liniari de reţea de apă. Până în prezent, au fost introduse ţevi de canalizare în proporţie de 65% din totalul lungimii de apă.