AJOFM Călărași a demarat opt programe de formare profesională

În luna octombrie 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din  Călăraşi a demarat, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, un număr de opt programe de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Participanții la aceste programe vor fi pregătiți în meseriile: frizer coafor manichiură pedichiură (două cursuri), lucrător în comerț (două cursuri), confecționer asamblor articole din textile, ajutor mecanic auto, comerciant vânzător mărfuri alimentare, comerciant vânzător mărfuri nealimentare.

Cursanții vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul), abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceștia se încadrează în muncă în perioada desfășurării acestuia.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0242/318.376, interior 105 – Compartiment formare profesională.