A fost lansată campania „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”

Campania naţională „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt” a fost lansată săptămâna trecută şi la nivelul judeţului Călăraşi printr-o acţiune de informare în spaţiul public cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, desfăşurată de poliţişti în Piaţa Big din municipiul Călăraşi.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Călăraşi şi poliţiştii de proximitate, în colaborare cu reprezentanţii Groupama Asigurări – Filiala Călăraşi, au discutat cu cetăţenii, cărora le-au înmânat materialele promoţionale ale campaniei cu sfaturi utile privind asigurarea bunurilor din locuinţe împotriva sustragerilor. Campania se derulează la nivel naţional în perioada martie – august 2016, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., şi îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe. Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, de tipul flyere, care vor fi distribuite asociaţiilor de proprietari, din mediul urban şi vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice. Totodată, au fost realizate un clip video şi un spot audio de promovare a mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinţe.

În premieră pentru colaborarea dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A. va fi realizat un site dedicat exclusiv campaniei, respectiv www. prevenireafurturilor.ro.